MENIU CAUTĂ

Fă-ţi singur costumul de banchet

Distribuie

Mai sunt câteva zile până la vacanţă. Vrei să le petreci într-un mod plăcut? Cheamă-ţi colegii la un bal mascat şi învaţă.

Nu mai poţi de bucurie că începe vacanţa? Dar parcă ţi se strânge inima şi când te gândeşti că trebuie săte desparţi de colegi, iar pe mulţi dintre ei îi vei revedea abia la toamnă. Pentru ca în vacanţă să ai la ce să te gândeşti şi să-şi aminteşti cu plăcere de şcoală, organizează banchetul de sfârşit de an şcolar într- un fel mai… amuzant.

Convinge- i pe colegii tăi să faceţi un bal mascat! Nu, nu e complicat! Costumele se pot închiria, dar există şi o variantă mai simplă şi mai distractivă: improvizează! Fetele se pot transforma în prinţese – chiar şi războinice! -, în ţigănci vesele, în frumoase şi delicate japoneze, în pisicuţe şmechere, în arăboaice sau în indience. Sau pot fi chiar… băieţi! Noi vă arătăm câteva modele pe care le puteţi realiza acasă, cu puţin ajutor de la părinţi. Rezultatul este uimitor.

Indian
4027-152474-23indian.jpg
Dacă vrei să-ţi uimeşti colegii la banchet, ai ceva de lucru. Caută un tricou mai vechi, de-al tatălui tău, care să-ţi vină mai larg. Ia-ţi acuarelele şi pictează pe el un fel de salbă în apropierea gâtului. Apoi, colorează şi câteva pene (pe care le iei de la păsările bunicii, de la ţară) şi prinde-le de o cordeluţă.

Scufiţa Roşie
4027-152473-23scufita.jpg
Dacă vrei să fii tu cea care duce de mâncare bunicii, îmbracă-te într-o bluziţă albă, ia-ţi un maiou roşu pe deasupra şi pune-ţi pe cap un baticuţ roşu.

Arab
4027-152475-23arab.jpg
Ai nevoie de un halat lung, alb. Ia o bucată de staniol galben şi prinde-o pe margini, ca în imaginea alăturată.

Pirat
4027-152476-23pirat.jpg
Caută o bluză cu dungi, leag-o cu o eşarfă colorată în talie, pune-ţi o căciulă neagră şi ia, pe post de sabie, un cuţit de jucărie.

Cowboy

4027-152477-23cowboy.jpg
Pentru această costumaţie n-ai nevoie de mare lucru. O pereche de blugi, o cămaşă şi o pălărie de-a bunicului. Apoi, ia o jucărie de pluş, leag-o de coada de la mop şi o să ai un căluţ nou-nouţ. Acum eşti gata de joacă!

Tigrişor
4027-152478-23tigrisor.jpg
Ai nevoie de o bluză de-a mamei în carouri, pe care n-o mai foloseşte, şi de puţină imaginaţie, ca să te pictezi pe faţă.

Bucătar
4027-152480-23bucatar.jpg
Roag-o pe mama să-ţi împrumute şorţul ei de bucătărie şi pune-l peste hăinuţele tale. Îţi poţi face o bonetă din hârtie, iar ca accesoriu, ia un făcăleţ.

Prinţesă
4027-152481-23printesa.jpg
Ai nevoie de o rochiţă de-a ta, cât mai colorată, şi de o coroniţă. Dacă nu ai una, o poţi împrumuta de la o păpuşică. Apoi, improvizează o baghetă, dintr-o nuieluşă, căreia îi pui o steluţă în capăt.

Cântăreaţă
4027-152482-23cantareata.jpg
Caută cele mai colorate hăinuţe pe care le ai în şifonier. Apoi, ”înarmează-te” cu o chitară sau vioară (fie ea şi de jucărie), ia-ţi o pălărie drăguţă şi o pereche de ochelari şi eşti gata.

Cât costă să închiriezi un costum?
Dacă nu ai timp să improvizezi un costum, roag-o pe mami să-ţi închirieze unul. Iată care sunt preţurile.
Carnaval Fiesta (Bucureşti), tel. 0744.361.277 Costumele de prinţesă, prinţ, Albă ca zăpada, Pinocchio, vrăjitoare, Peter Pan, pitici, muschetari, Scufiţa Roşie etc. costă 54 de lei pentru 24 de ore.
Fabrica de Magie (Roşiori de Vede – Teleorman), 0247.46.16.69
Magazin online, livrările se fac prin curier şi ajung în 24 de ore, oriunde în ţară.
Tarifele diferă în funcţie de costumaţie. Spiderman – 119 lei, Scooby Doo – 100 de lei, rege – 139 de lei. Pentru fetiţe: albinuţă – 125 de lei, Scufiţa Roşie -110 lei, ţigancă – 115 lei, sirenă – 119 lei.

Reguli pentru un party reuşit

1. Nu uita să iei baloane colorate, confettii şi coifuri;
2. Dacă ai pe-acasă un fluier, ia-l cu tine, să mai animezi puţin petrecerea;
3. Poţi lua alune şi câteva sticle de suc, să vă răcoriţi;
4. Neapărat să stabiliţi muzica: cine poate să aducă un casetofon de-acasă. Să aveţi cât mai multe genuri muzicale şi încercaţi să le alternaţi, ca să împăcaţi pe toată lumea;
5. Să nu mănânci prea mult acasă, înainte de petrecere. Rişti să nu te simţi în largul tău şi să nu dansezi în voie.

fotografii: Shutterstock

Comentarii