• Festivalul George Enescu se desfășoară în perioada 31 august – 22 septembrie, în mai multe locații din București: Sala Palatului, Ateneul Român, Sala Radio, Sala Mică a Palatului și Teatrul Excelsior.

„Aceste lucruri se văd şi prin prisma celor care vor veni şi vor încânta publicul, dar şi din punct de vedere al costurilor festivalului. Dacă la ultima ediţie, în urmă cu doi ani de zile, finanţarea din partea ministerului a fost de circa 31 de milioane de lei, cu o execuţie de vreo 28, dacă îmi aduc bine aminte, anul acesta Ministerul Culturii a alocat festivalului suma de 39 de milioane de lei. Eu spun o sumă importantă pentru că ne apropiem undeva de 10 milioane de dolari. Şi acest lucru nu face altceva decât să arate faptul că ne interesează să sprijinim cultura, chiar dacă uneori apar anumite critici”, a spus Breaz, în conferința de presă premergătoare deschiderii evenimentului, scrie Agerpres.

Ministrul Culturii și-a exprimat convingerea că ediția din acest an va fi cea mai importantă de până acum.

„Urmează şi ediţia a XXV-a şi, aşa cum îi cunosc pe o parte dintre cei care s-au implicat în organizarea festivalului, aceştia vor face o ediţie XXV puţin mai sus decât ediţie XXIV. Încă o dată felicitări organizatorilor, audiţie plăcută tuturor care doresc să vină şi să audieze concertele, inclusiv cel din deschidere din această seară, am convingerea că va fi, într-adevăr, o ediţie extrem, extrem de frumoasă din toate punctele de vedere”, a spus Daniel Breaz.

Reacția lui CTP, după ce Iohannis a anunțat că nu participă la o dezbatere cu Dăncilă
Recomandări

Reacția lui CTP, după ce Iohannis a anunțat că nu participă la o dezbatere cu Dăncilă

La conferința de presă de sâmbătă a fost prezent și dirijorul Lawrence Foster, director artistic al acestui festival în perioada 1998 – 2001, care a salutat extinderea evenimentelor din festival la nivel naţional şi internaţional.

Ediţia din acest an a festivalului totalizează 34 de prezenţe în premieră în România. Printre artiști se numără Marion Cotillard, Kiril Petrenko, Mitsuko Uchida, şi nouă orchestre de talie mondială.

Printre ele, Orchestra Națională a Franței, Capela de Stat din Dresda, Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii din Viena, Orchestra Simfonică Academică de Stat „Evgeny Svetlanov” din Rusia, Orchestra Filarmonicii Regale din Liège, Orchestra Regală Concertgebouw din Amsterdam sau Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii din Berlin. 

Foto: Arhivă / Hepta

Citeşte şi:

Festivalul George Enescu 2019 | Programul evenimentului, cine transmite concertele și informații despre bilete

Restricţii rutiere în Capitală pentru buna desfășurare a mai multor evenimente, inclusiv Festivalul George Enescu

Sărbătoare la șosea. Meseriași și negustori ai Bucureștiului de altădată sunt prezenți până duminică la Muzeul Țăranului Român

VIDEO Giovanni Becali și cafelele de 100 lei » „Recent s-a întâmplat. A îmbătrânit, dar tot stilul ăla bagabonțesc îl are”
GSP.RO

VIDEO Giovanni Becali și cafelele de 100 lei » „Recent s-a întâmplat. A îmbătrânit, dar tot stilul ăla bagabonțesc îl are”

Horoscop 13 noiembrie 2019. Risc de neînțelegeri pentru Tauri
HOROSCOP

Horoscop 13 noiembrie 2019. Risc de neînțelegeri pentru Tauri