De Claudiu Pacearcă, Nicolae Oprea,


Rep
orterii Libertăţii au «spulberat» mitul organului care se dizolvă în diferite băuturi.

Fiecare dintre noi a auzit măcar o dată despre experimentul ficatului de porc pus în cola, care dispare după câteva zile. Am vrut şi noi să probăm această scamatorie şi să ne minunăm de “evaporarea” misterioasă a respectivului organ. După mai bine de 48 de ore de ţinut la macerat în suc, am avut parte de o surpriză: ficatul era tot acolo şi, mai mult, era foarte puţin dezintegrat. Specialiştii în alimentaţie şi nutriţie ne-au mărturisit că acest experiment este, de fapt un mit şi nu are legătură cu reacţia ficatului uman la diferite băuturi alcoolice şi non-alcoolice.

3874-117863-p3.jpgCa să nu fim răi faţă de celebra băutură răcoritoare, am cumpărat o bucată mai mare de ficat, cam de un kilogram, să ne ajungă pentru mai multe tipuri de licori, respectiv: cola, suc acidulat de portocale, vin, bere, vodcă şi whisky. Am tăiat organul în mai multe bucăţele (n.r. – e cam scârbos, aşa că nu vă sfătuim să încercaţi acasă) şi le-am pus în mai multe pahare conţinând respectivele băuturi, să vedem cum reacţionează la fiecare în parte. După 48 de ore, în afară de mirosul insuportabil din redacţie, nu ne-a surprins nimic. Ficăţelul plutea bine mersi în lichidele pe care am mai dat şi bani şi era foarte puţin afectat. Probabil dacă îl puneam şi în apă, aveam acelaşi rezultat. Cu toate acestea însă, dormim acum mai liniştiţi că am “spulberat” un mit.

3874-117864-p2.jpg
«Acest experiment nu este relevant»

“Acest experiment nu este deloc relevant pentru reacţia ficatului uman la aceste băuturi. În primul rând, organul de porc pe care l-aţi utilizat nu era viu”, ne-a spus doctorul Gheorghe Mencinicopschi, demolând astfel experimentul nostru “ştiinţific”.

ULTIMA ORĂ! Decizia luată de Parchetul General în cazul accidentului mortal produs de Mario Iorgulescu
GSP.RO

ULTIMA ORĂ! Decizia luată de Parchetul General în cazul accidentului mortal produs de Mario Iorgulescu

Horoscop 17 februarie 2020. Scorpionii se focusează pe sfera sentimentală
HOROSCOP

Horoscop 17 februarie 2020. Scorpionii se focusează pe sfera sentimentală