MENIU CAUTĂ

Filme în aer liber și flamenco în Piața Ovidiu din Constanța

Distribuie

Filme în aer liber”, evenimentul care se desfășoară între 26 iulie - 19 august pe Faleza Cazino și Piața Ovidiu din Constanța și care aduce în orașul de pe malul mării cele mai bune lungmetraje, premiate la mari festivaluri de film, are parte și de evenimente cultural-recreative.

Pe marele ecran vor mai putea fi văzute 13 dintre cele mai premiate filme ale tuturor timpurilor, de joi până duminică, de la 21:00, cu intrarea liberă pentru public în limita locurilor disponibile. Pe 4 august, înainte de vizionarea filmului „Volver”, la 20:30, publicul va putea vedea un spectacol de Lucas Molina, singurul dansator și coregraf de flamenco din România. Născut la Buenos Aires, Argentina, a studiat acest dans din copilărie, alături de instrumentele de percuție clasice arăbești, iar în România a ajuns în 2010, realizând de atunci spectacole de muzică clasică și dans prezentate pe scenele mai multor orașe din țară.

„Volver” spune povestea Raimundei (Penelope Cruz), căsătorită cu un muncitor șomer și mama unei adolescente, a surorii ei, Sole, care este coafeză, și a mamei lor (Carmen Maura), care a murit într-un incendiu, ce are lucruri de rezolvat chiar și după moarte. Mult premiatul film este regizat de celebrul Pedro Almodovar.

Lucas Molina, dansatorul de flamenco

Lucas Molina, dansatorul de flamenco

Pe 5 august, între 20:00 – 21:00, înainte de animația „Coco”, cei mici și nu doar ei sunt așteptați la atelierele de reciclare creativă special pentru ei de Kitisimo, un brand chic și prietenos, destinat mamelor și copiilor, pentru a avea activități interesante împreună sau pentru activități creative și recreative în gașcă. În cadrul atelierului din Piața Ovidiu copiii vor învăța să construiască un avion din bețișoare de lemn sau o floare din șervețele.

Animația „Coco” a fost premiată cu Oscar pentru Cel mai bun lungmetraj de animație și Cel mai bun cântec original și cu Globul de Aur și Premiul BAFTA pentru cel mai bun film de animație. Deși în familia sa muzica e interzisă de generații, tânărul Miguel visează să devină un adevărat cântăreț. Încercând cu disperare să-și dovedească talentul, Miguel se trezește prins în uluitorul și coloratul Ținut al Morților unde îl întâlnește pe fermecătorul Hector, iar cei doi noi prieteni pornesc într-o călătorie extraordinară pentru a dezlega misterul ascuns de generații în familia lui Miguel. Detalii despre filme și programul complet se găsesc pe site-ul evenimentului.

Comentarii