Mergi direct la conținut »
Fiul lui Placido Domingo va concerta pentru prima dată în România, în primăvară, la Sala Palatului
Cultură și Vacanțe Libertatea > Lifestyle > Cultură și Vacanțe

Fiul lui Placido Domingo va concerta pentru prima dată în România, în primăvară, la Sala Palatului

Fiul celebrului tenor spaniol Placido Domingo (77 de ani), Placido Domingo Jr. (54 de ani), va concerta pentru prima dată în România, în data de 17 aprilie 2019, la Sala Palatului, de la ora 20.00.

Placido Domingo Jr. va evolua, împreună cu alte nume importante ale scenei naționale și internaționale, pe aceeași scenă, într-un concert de gală. El va fi acompaniat de Orchestra Metropolitană București, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga, într-o combinație de muzică clasică și ritmuri care amintesc de epoca swing, îmbinate cu o bază solidă de jazz și un aranjament orchestral fluent, ducând clasicul crossover într-o direcție cu totul nouă.

De altfel, Placido Domingo Jr. le va propune bucureștenilor o premieră muzicală absolută, prin acest concert care va fi susținut de un artist ce moștenește un talent muzical inconfundabil. Spectatorii vor fi martorii unor interpretări vocale impresionante și pline de emoție.

Bilete la concertul lui Placido Domingo Jr. de la Sala Palatului

Biletele la acest concert au fost puse în vânzare și se pot achiziționa online, de pe site-ul eventim.ro, sau din locațiile și magazinele partenere:

  • Carrefour;
  • Germanos;
  • Orange;
  • Vodafone;
  • Benzinăriile OMV;
  • Muzica Store
  • Librăriile Humanitas
  • Librăriile Cărtureștiș
  • Cinema Pro.

Până la data de 20 ianuarie, publicul poate beneficia de o reducere de 20% din valoarea biletului.

Afișul concertului lui Placido Domingo Jr. de la Sala Palatului

Placido Domingo Jr. – scurtă biografie

Născut în 1965 în Mexic, Plácido Domingo Jr. a fost expus de la o vârstă fragedă lumii muzicale, celor mai bune și reprezentative voci ale operei, astfel încât pasiunea pentru muzică a fost inevitabilă.

Cei opt copii care au locuit într-o cazarmă părăsită au primit, de 1 iunie, o casă cu apă la robinet și trandafiri în curte: „Nu mai trebuie să-mi fac griji că n-am cu ce să-i îmbrac la școală”
Recomandări
Cei opt copii care au locuit într-o cazarmă părăsită au primit, de 1 iunie, o casă cu apă la robinet și trandafiri în curte: „Nu mai trebuie să-mi fac griji că n-am cu ce să-i îmbrac la școală”
 

O bună parte a vieții sale a petrecut-o în calitate de compozitor și producător muzical, iar în 2010, Plácido și-a făcut debutul internațional în calitate de cântăreț. Într-un interviu acordat vocidellopera.com artistul povestește cum a început această nouă perspectivă a carierei sale: „(…) într-o zi tatăl meu avea nevoie să învețe câteva cântece compuse de mine și m-a rugat să le înregistrez pentru el. Le-am înregistrat, iar după ce mi-a auzit vocea m-a întrebat de ce nu mă apuc de cântat muzică pop sau contemporană. Restul e istorie”.

Încurajat de tatăl său în acest nou parcurs muzical, Plácido Domingo Jr. a fost întâmpinat cu căldură pe scenele lumii. De asemenea, publicul apreciază de fiecare dată ocaziile în care Domingo tatăl și fiul sunt reuniți pe scenă, în cadrul unor duete extraordinare. Întrebat dacă îl deranjează comparațiile care se fac între el și tatăl său, Domingo Jr. a spus că singura părere de care îi pasă este cea a tatălui său, iar acesta i-a încurajat fiecare pas pe scenă.

VIDEO | Cele 8 minute și 46 de secunde care au declanșat revolta în SUA: Cum a fost ucis George Floyd în custodia poliției din Minneapolis
Recomandări
VIDEO | Cele 8 minute și 46 de secunde care au declanșat revolta în SUA: Cum a fost ucis George Floyd în custodia poliției din Minneapolis
 

De-a lungul carierei sale de compozitor, Plácido Domingo Jr. a scris piese pentru artiști de calibru precum Michael Bolton, Riccardo Cocciante, Vanessa Williams, Sarah Brightman, Jose Carreras, Luciano Pavarotti, Leona Mitchell, Diana Ross, Alejandro Fernandez, Tony Bennett, și bineînțeles, Plácido Domingo.

În calitate de cântăreț, Domingo Jr. a colaborat pentru primul său EP, în 2010, cu producătorul Juan Cristóbal Losada. În 2017 a scos primul album în limba spaniolă – Latidos, urmat de versiunea în engleză – Heartbeat. Acesta include cântece populare ale anilor 50 și 60, cu influențe de latino pop, jazz, tango, bolero, cha-cha-cha și bachata, cu aranjamente orchestrale și duete cu artiști precum José Feliciano, tatăl său – Plácido Domingo, și Arturo Sandoval, printre alții.

Anul trecut, în octombrie, tatăl său a susţinut un concert în statul mexican Durango, după aproape zece ani.

Cu două luni mai devreme, o femeie a fost arestată în Slovacia, după ce a ascultat – timp de 16 ani – o arie a lui Placido Domingo cu volumul la maximum!


Citește și… Dumitru Dragomir nu mai are chef să scrie cărți: „Coperțile au făcut pânze de păianjen”


 

Close
Închide
  Close