MENIU CAUTĂ
22 Mai. 2009 11:20

Formaţiile Azur şi Generic, în concert extraordinar

Distribuie

Nume precum "Azur" sau "Generic" nu lasă loc de confuzii printre nostalgici. Două formaţii care au revoluţionat muzica românească la sfârşitul anilor ‘80 şi începutul anilor '90, două trupe ale căror albume se aflau, în perioada respectivă, în orice locuinţă şi ale căror şlagăre răzbăteau din maşini se întorc acum pe scenă pentru un spectacol omagial extraordinar, la împlinirea a 30 de ani de activitate.

0-148641-azur.jpg

Ne amintim de vremuri în care nu exista nici o petrecere, fie ea zi de naştere sau, pur şi simplu, un bairam fără melodii precum „Mai întoarce, Doamne, roata”, „Se mărită Mona mea”, „Fratele meu”, „S-a rupt lanţul de iubire”, „Maria-Maria” sau „Banii n-aduc fericirea”. Pe-atunci, autografele lor se dădeau „pe sub mână”.

0-148642-generic.jpg

„Reacţia oamenilor era explozivă. Lumea dansa şi cânta cu noi. Era o nebunie totală. Mii de femei rupeau lanţurile şi urcau pe scenă pentru autografe. Cine pătrundea în culise se putea considera un om fericit”, a declarat într-un interviu recent Dan Ciotoi, liderul Generic.

Toate aceste piese şi mult mai multe se vor auzi pe 25 iunie, începând cu ora 20.00, la Amfiteatrul Centrului Cultural „Mihai Eminescu” (fostul Teatru de Vară „23 August”) din Parcul Naţional, în cadrul unei reprezentaţii de zile mari, unde toţi bucureştenii cu suflet tânăr vor cânta alături de Azur şi Generic.

Organizatorii evenimentului anunţă că trupele vor urca pe scenă în formulele lor originale. Biletele costă 30 şi 40 de lei, putând fi achiziţionate de la casa de bilete a sălii, dar şi de la Magazinul Unirea (etajul 2) sau, online, de pe site-urile vreaubilet.ro, blt.ro si bilete.ro.

Comentarii