De Eduard Apostol,

O țară foarte frumoasă, un paradis accesibil și pentru turiștii români, o zonă care a trecut cu bine de pandemia de coronavirus, așa o zugrăvesc fotbaliștii croați care joacă la Dinamo București. Croația este, în acest moment, undeva la coada Europei în privința victimelor pe care noul coronavirus le-a făcut: 2.161 de cazuri raportate oficial până acum și 86 de morți. Iar în ultimele zile nu s-au mai raportat nici îmbolnăviri, nici decese, doar 13 cetățeni fiind în stare critică.

Restart

De luni, Croația își repornește motoarele, se vor deschide multe magazine, restaurante, iar țara cu 4,2 milioane de locuitori scăldată de apa albastră a Adriaticii vrea să recupereze pierderea din lunile aprilie și mai și să ajungă în topul destinațiilor de vacanță, cel puțin pe plan continental.

“Agenții de turism au semnat deja foarte multe contracte cu Germania, Cehia, Austria, Slovenia, Slovacia, urmează cu Italia, Franța și Marea Britanie. Croația va crește foarte mult în această vară datorită turismului”, a declarat Ivan Pesic, fostul fotbalist al lui Dinamo București, acum în Kazahstan, la Kaisar.

Originar din Sibenik, un oraș idilic pe coasta Adriaticii, mijlocașul visează să se implice și el peste câțiva ani în turism. Este căsătorit, după o lungă logodnă, cu Antonia Klanac, jurnalistă în Split la Dalmatinski Portal și PR Manager.

Mâine, cafeaua de dimineață la terasă, cu ochii la mare

Soția a rămas în Croația, la Split. Are planuri mari, luni și le-a împărtășit reporterului Libertatea.

Cazul Floyd de România. Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat
Recomandări
Cazul Floyd de România. Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat
 

“Pe 11 mai, se redeschid restaurantele și terasele, printre altele. Deunăzi, a fost Sf. Duje, o mare sărbătoare la noi, oamenii sunt pregătiți să-și reia viața normală. Noi, mai ales la Split, avem un adevărat ritual: cafeaua de dimineață, la terasă, cu ochii la mare. Asta voi face prima și prima oară luni dimineață. De-abia aștept această cafea de dimineață. Cine nu va avea loc la mese, sunt sigur că va sta pe malul apei, doar pentru a trăi momentul. Se vor lua măsuri de distanțare socială, mesele nu vor fi apropiate la o distanță mai mică de 2 metri, suntem obligați să purtăm măști de protecție și mănuși, dar revenim treptat la viață.

Zilele trecute, de Sf. Duje, a fost un autocar descoperit, cu artiști cântând muzică autohtonă, oamenii au stat răsfirați la o distanță de câțiva metri de scena improvizată, dar au aplaudat, s-au simțit din nou parte din comunitate”, a dezvăluit Antonia pentru Libertatea.

Se conturează o nouă alianţa electorală. De ce a anunţat Victor Ponta că va candida la prezidenţialele din 2024
Recomandări
Se conturează o nouă alianţa electorală. De ce a anunţat Victor Ponta că va candida la prezidenţialele din 2024
 

“Sinonimă cu paradisul”

“Dacă aveți ocazia, e păcat să nu mergeți să vizitați Croația. Voi, românii, puteți merge cu mașina și aveți o sumedenie de locuri frumoase de văzut: Zagreb, Split, Dubrobnik, Zadar, Sibenik, Rijeka, Istra, insula Hvar sau parcul național Plitvice. Dacă stați două săptămâni acolo, vă veți încărca din plin cu energie pozitivă pentru tot anul”, a mărturisit Ante Puljic, căpitanul celor de la Dinamo București.

“Croația este sinonim cu paradisul. Frumusețe, siguranță, fotografii cu care veți impresiona pe Instagram și Facebook”, a întărit și Filip Mrlzjak, un alt “câine roșu” croat.

Recomandată și de Bild

Țara scăldată de apele Adriaticii a devenit subiectul întrebării: “Unde călătorim în vara coronavirusului?” și pentru presa din Germania. Jurnaliștii Bild au scris: “Croaţia vrea să se promoveze ca o ţară lipsită de coronavirus. Ministerul Turismului împreună cu experți în domeniul medical lucrează la un plan care să deschidă urgent Croația pentru turiști”.

“Cu siguranţă vom merge pe litoral. Abia aştept să merg la mare, dar nu va exista înghesuială pe plaje”, a afirmat Krunoslav Capak, directorul Institutului de Sănătate Publică de la Zagreb, la postul public de televiziune HRT.

Și semnalele primite de la Comunitatea Europeană sunt de bun augur pentru croați, care pe 18 mai își vor redeschide granițele pentru circulație.

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 2 iunie 2020. Racii atrag bunăvoință din partea celor din jur, Fecioarele au accesul limitat la anumite plăceri.
HOROSCOP
Horoscop 2 iunie 2020. Racii atrag bunăvoință din partea celor din jur, Fecioarele au accesul limitat la anumite plăceri.