MENIU CAUTĂ
27 Iul. 2016 23:30 , de Gabriela Boceanu

Frumuseţe fără frontiere. 13 ponturi de frumusețe importate din lumea largă

Distribuie

Braziliencele sunt renumite pentru trupul perfect tonifiat şi bronzat. Filipinezele au o podoabă capilară de invidiat. Se ştie. Ce se ştie mai puţin este că aceste calităţi nu ţin doar de zestrea  genetică, ci şi de anumite ritualuri de îngrijire moştenite din mamă în fiică. Am tras cu ochiul şi cu urechea, le-am aflat şi ţi le dezvăluim şi ţie

Singapore

Singapore - cocos

În acest colţişor de rai aerul este excesiv de umed. Pentru ca podoaba lor capilară să nu aibă de suferit din această cauză, femeile îşi ung seara vârfurile părului cu un pic de ulei de cocos, pe care îl lasă să acţioneze toată noaptea.

Republica Dominicană

Rep Dominic - usturoi

Aici usturoiul se bucură de mare apreciere. Şi nu numai pentru puternicul său efect antibacterian, ci şi pentru că… întăreşte unghiile. După ce îl pisează, localnicele îl aplică pe unghii şi îl lasă să acţioneze cinci minute.

Suedia

Suedia -sauna

În nordul Europei nu este frig pur şi simplu, este frig de crapă pietrele! Pentru a face faţă temperaturilor scăzute de afară, orice suedez care se respectă are în casă o saună uscată, pe care o foloseşte cu regularitate. Acest obicei creează o reacţie în lanţ: transpiraţie abundentă, toxine eliminate din corp şi un ten impecabil.

Coasta de Fildeş

Coasta fildes - shea

În Africa de Vest se foloseşte din belşug untul de shea, atât pentru a catifela pielea, cât şi pentru a hidrata părul. Untul de s hea se obţine din fructele copacului de karite, care este la el acasă pe aceste meleaguri.

Egipt

Egipt - lapte

De la Cleopatra şi până în zilele noastre, băile în lapte au rămas le fel de apreciate în Egipt, pentru că lasă pielea incredibil de catifelată. Reţeta este mult mai economicoasă decât s-ar crede: în cada plină cu apă se adaugă două-trei căni cu lapte lichid sau două căni cu lapte praf.

Japonia

Japonia - sake

În această parte a lumii sunt la mare căutare băile cu sake:  datorită acidului kojie din compoziţie, băutura niponă tradiţională exfoliază şi albeşte pielea. Nu, nu este nevoie să se facă risipă, patru păhărele de sake în cada cu apă sunt prea de ajuns.

India

India - creion Kohl

Creionul Kohl este unul din produsele cosmetice care nu trebuie să lipsească din portfardul indiencelor cochete. Ele şi-l prepară însă singure, folosind un amestec de cenuşă şi o substanţă uleioasă (de obicei, unt de migdale).

Brazilia 

Brazilia - nisip

Scrubul este esenţial în această parte de lume, fiindcă îndepărtează celulele moarte de la suprafaţa pielii şi activează circulaţia sangvină. Dar, pentru a obţine o piele perfect tonifiată, braziliencele trec prin sesiuni repetate de scrub… cu nisip! Cam dur, nu?

Mexic

Mexic - lingurita

Un lucru este cert, mexicancele dau dovadă de multă ingeniozitate. De pildă, cine şi-ar fi închipuit să linguriţa poate fi folosită în locul întrocătorului de gene? Iată cum procedează ele: aşază linguriţa astfel încât partea adâncită să acopere pleoapa superioară, iar marginea să atingă baza genelor. Întorc genele cu degetul gros şi le lipesc de linguriţă.

Turcia

Turcia - margarete

Pentru a reda strălucirea părului blond sau şaten, femeile prepară un ceai din flori de margarete, pe care îl folosesc pentru limpezire. De asemenea, ele obişnuiesc să amestece loţiune de corp cu sare grunjoasă, pentru a-şi exfolia călcâiele.

Costa Rica

Costa Rica - portocala

Porii dilataţi sunt 'trataţi' cu o soluţie formată din suc de portocale şi apă în părţi egale, care se aplică pe faţă cu ajutorul unei dischete din bumbac îmbibate. Se lasă să acţioneze câteva minute, apoi se spală tenul cu apă rece şi se tapotează cu un prosop moale.

Filipine

Filipine - aloe vera

Secretul părului strălucitor al filipinezelor este aloe vera: femeile rup o frunză, îi storc sucul şi îşi masează cu el scalpul. După cinci minute clătesc părul cu apă călduţă. Iar pentru a trata călcâiele uscate amestecă ghimbir ras cu sucul unei lămâi lime.

China

China - orez

Prin tradiţie, chinezoaicele folosesc apa de orez pentru a-şi curăţa faţa. Rezultatul: tenul devine mai alb, iar ridurile întârzie să apară. Dacă vrei să le concurezi, foloseşte reţeta lor: toarnă 250 g de orez într-un vas cu apă, pe care îl acoperă apoi cu un capac. După 20 de minute scoţi orezul, înmoi un prosop în apa rămasă şi îl ţii pe faţă timp de 10 minute. Apoi aplici o cremă hidratantă. Repetă operaţiunea săptămânal.

Comentarii