Mergi direct la conținut »
Gândacii mirositori sunt mai periculoși decât se credea. La ce boli sunt expuși copiii
Sănătate și Fitness Libertatea > Lifestyle > Sănătate și Fitness

Gândacii mirositori sunt mai periculoși decât se credea. La ce boli sunt expuși copiii

Gândacii mirositori sunt mai periculoși decât se credea, iar copiii sunt cei mai expuși, în prezența lor. Pot dezvolta diverse boli, dacă nu se iau măsuri imediate, mai ales că ploşniţele cerealelor, cum se mai numesc aceşti gândaci, au invadat deja mai multe oraşe din România, inclusiv Capitala.

Medicii avertizează că aceste insecte pot purta cu ei germeni periculoşi, iar specialiştii spun că frigul nu are niciun efect asupra lor, în timp ce la dezinsecţiile au fost imuni până acum.

„Unele boli parazitare, paraziţii, şi mai ales pentru copii, riscul e mult mai mare, ştim că într-o toxiinfecţie alimentară, la un copil mic, riscul de deshidratare şi de complicaţii este categoric mare şi există alergiile, cei care au teren alergic, vor putea să dezvolte alergii importante”, a declarat Adrian Marinescu, medic primar boli infecţioase, pentru Observator TV.

Vin de pe câmpurile agricole, după ce se adună recoltele, direct în casele oamenilor. Iar dacă sunt atinse, insectele lasă un miros puternic și neplăcut în urmă.

De o lună, „zburătoarele împuțite” au invadat și Capitala, iar gândacii au ajuns de pe câmpurile din jurul Bucureștiului… până aproape de centru. Oficiali din Primăria Capitalei susţin că au avut loc deja acţiuni de dezinsecţie și că problema va fi rezolvată în curând.


Citește și… Daniel Nițoiu, dat de tatăl lui la karate, ca să se „liniștească”. Prezentatorul „Ninja Warrior” mănâncă sport pe pâine


 

Close
Închide
  Close