Ghetuţa lui Moş Nicolae. Ce cadouri se pun

În ziua de Moș Nicolae se dăruiesc dulciuri, fructe – struguri, mere, nuci -, cărți, lumânări colorate, o pungă cu grâu sau cu orez, simboluri ale sporuri în gospodărie, flori și mai ales busuioc.

De sute de ani, copiii cuminți și harnici primesc fructe, covrigi și colăcei cu miere de Moș Nicolae, precum și Episcopul Nicolae le oferea celor mici în timpul vieții sale.

Totodată, se spune că cei care își sărbătoresc onomastica trebuie să primească în dar o floare, pentru a avea împliniri, dulciuri și o lumânare decorativă.

Darurile trebuie înfășurate în săculețe de culoare albă sau aurie, apoi se vor pune în cizmulițe sau în pantofi. Tradiția spune că aceste ambalaje de culoare albă și aurie sunt simboluri ale armoniei și, în noaptea Moșului Nicolae, au putere magică.

Când vine Moș Nicolae

Cadourile trebuie puse în ghetuțe în noaptea de 5 spre 6 decembrie, acestea urmând să fie descoperite de cei mici la primele ore ale dimineții de 6 decembrie.

Circa 800.000 de români poartă numele Nicolae, arată statisticile Direcției pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date din cadrul MAI. Din aceștia, aproximativ 520.000 sunt bărbați, în timp ce peste 280.000 sunt femei.

Cel mai populare nume sunt Nicolae sau Nicoleta, fiind urmate de Nicola, Nikola, Nicolina, Niculița, Neculița, Nicole, Niculai, Neculai, Niculae sau Nicu.

Totodată, alte nume derivate sunt Nicușor și Nicolaie.

Cele mai frumoase mesaje de Sfantul Nicolae pe care le poți trimite sărbătoriților.

Sursa foto 123rf

Citeşte şi:

Mesaje şi felicitări de Sfântul Nicolae. Cele mai frumoase urări de trimis pe Facebook, WhatsApp sau SMA

Legenda lui Moș Nicolae – află care este povestea Sfântului Nicolae și de unde a pornit tradiția cadourilor

Americanii au calculat care va fi prima zi în care nu vor mai exista decese cauzate de COVID-19
GSP.RO

Americanii au calculat care va fi prima zi în care nu vor mai exista decese cauzate de COVID-19

Horoscop 10 aprilie 2020. Berbecii pot tulbura atmosfera din familie
HOROSCOP

Horoscop 10 aprilie 2020. Berbecii pot tulbura atmosfera din familie