MENIU CAUTĂ

Ghiveci de legume cu doar 9 lei. Libertatea te ajută să găteşti ieftin şi bun/VIDEO

Distribuie

 

Nu stai prea bine cu banii, eşti înainte de salariu sau pur şi simplu vrei să faci economie, dar să mănânci ceva bun şi hrănitor. Noi te ajutăm. Vei găsi în fiecare zi, de luni până vineri, câte o reţetă ieftină. Cu mai puţin de 10 lei poţi găti feluri de mâncare delicioase. Astăzi, ghiveci de legume cu doar 9 lei. Libertatea te ajută să găteşti ieftin şi bun.

Costuri aproximative ingrediente:  cartof: 0,50 lei, ceapă – 0,50 lei,  morcov – 0,50 lei, ardei gras – 0,50 lei, ulei – 0,50 lei, mazăre: 1 leu, roşii: 1 leu, ţelină: 1 leu, sare, piper – 0,50 lei, conopidă- 2 lei, pătrunjel – 1 leu. Total: 9,00 lei.

 

Ghiveci de legume

 

Ingrediente: un cartof, o conopidă mică, două cepe, un ardei, un morcov, 1/2 ţelină,  200 g mazăre congelată, 200 g roşii, o legătură de pătrunjel, sare şi piper, apă, 2-3 linguri de ulei

Preparare: ţelina, ceapa, morcovii, cartoful, ardeiul, conopida, mazărea se spală şi se curăţă după caz. Ceapa se toacă mărunt şi se pune în ulei la călit, într-o oală încăpătoare. Cartofii, ardeiul, roşiile se taie în bucăţi potrivite, iar morcovul şi ţelina în felii subţiri. Conopida se desface în buchețele. Se pun toate legumele peste ceapa călită, se adaugă mazărea, se acoperă cu capacul şi se lasă pe foc potrivit să se mai înăbuşe. Dacă nu au lăsat suficientă zeamă, se mai pune puţină apă. Se adaugă sare şi piper şi jumătate din pătrunjelul tocat. Se bagă cratiţa în cuptorul încălzit la 160 de grade şi se lasă cam o oră. Din când în când se mai scutură cratiţa şi pentru a vedea dacă legumele sunt făcute. Când ghiveciul e gata, se scoate şi se presară cu restul de pătrunjel tocat. Se serveşte rece sau cald cu salată sau murături.

Citește și: Caponata alla Siciliana – ghiveci de legume sicilian

Citește mai multe despre ghiveci de legume și Rețete ieftine pe Libertatea.

Comentarii