Se curăţă patru mere de coajă şi de sâmburi, apoi se pun în storcătorul de fructe. Se adaugă puţină zeamă de lămâie şi se consumă proaspăt. Este diuretic, tonic muscular, răcoritor, antiseptic intestinal şi laxativ.
Pentru detoxifierea organismului se recomandă consumul a trei-patru pahare pe zi, cu o oră şi jumătate înainte de mesele principale. Poate fi combinat cu sucuri de legume mai puţin plăcute la gust, pentru că le dă o aromă specială.
Limonadă
Se stoarce o jumătate de lămâie, se feliază cealaltă jumătate, apoi se pun sucul şi bucăţile într-un pahar mare. Se adaugă apă plată, două cuburi de gheaţă şi o linguriţă de miere, dacă nu se poate bea neîndulcită, şi se amestecă foarte bine.
Sucul de lămâie este tonifiant, diuretic şi antireumatismal. Este indicat chiar şi în tratarea obezităţii. Combinat cu alte sucuri de legume, ajută la detoxifierea ficatului şi a vezicii biliare. Pentru o maximă eficienţă, e indicat ca, pe timpul curei cu suc de lămâie, să se evite consumul de carne, de pâine şi de dulciuri.
Ceai verde
Pentru a prepara infuzia, e nevoie doar de un pliculeţ de ceai verde şi de apă fierbinte. Beneficiile pe care le aduce organismului sunt numeroase. Ajută la menţinerea siluetei, prin accelerarea metabolismului, stimulează ficatul şi întregul sistem digestiv, reglând tranzitul intestinal.
În plus, accelerează activitatea rinichilor, eliminând retenţia de apă. Sunt recomandate două-trei căni de ceai verde pe zi, înainte de ora 17.00.