MENIU CAUTĂ
13 Iun. 2017 23:30

EXCLUSIV/ Hipercolorația inestetică a zonei genitale. Medicul estetician Adina Alberts ne spune ce e de făcut în această situație

Distribuie

Medicul estetician Adina Alberts dă soluția într-o problemă intimă cu care se pot confrunta femeile: hipercolorația inestetică a zonei genitale.

După ce ne-a explicat cum este folosită rejuvenarea vaginală pentru tratarea defectelor dobândite după sarcină și a spus totul despre augmentarea Punctului G, medicul estetician Adina Alberts ne vorbește despre soluții contra hipercolorației inestetice a zonei genitale.

Mediul estetician Adina Alberts explică:

La persoanele cu tenul mai închis, regiunea vulvară şi/sau perineală are uneori o pigmentaţie mai accentuată, inestetică. De obicei acest tegument este acoperit de păr, iar întinderea lui este uneori supărător de mare.
Această hiperpigmentare poate avea implicaţii patologice – Acanthosis nigricans – care uneori poate însoţi o maladie gravă, motiv pentru care trebuiesc făcute investigaţii amănunţite pentru a descoperi şi trata cauza. Adesea însă hiperpigmentarea inestetică localizată în această regiune este manifestarea tegumentară a obezităţii şi este dată de hiperkeratoză (îngroşarea stratului cornos, cel mai superficial al pielii). Apare şi în alte tulburări metabolice şi este benignă.

Hiperpigmentarea regiunii vulvoperineale poate apare la femei în sarcină datorită hormonilor de sarcină care se secretă în această perioadă. De obicei aceeaşi hiperpigmentare apare şi la nivelul feţei (cloasma gravidelor), al ombilicului, al abdomenului inferior (linea nigra), al mameloanelor. După naştere aceste pigmentări dispar treptat.
La persoanele cu predispoziţie la hiperpigmentare, zonele intens agresionate prin epilări succesive cu ceară se pot ”înnegri” şi mai mult. Cele mai afectate zone sunt regiunile inghinale, gambe, axile. Pentru aceste zone este important să găsiţi o metodă de epilare cât mai puţin agresivă sau să va epilaţi definitiv.

În cazul hiperpigmentărilor constituţionale rezolvarea o constituie tratamentul local de depigmentare şi constă în aplicarea de creme de depigmentare care conţin hidrochinonă, folosite zilnic, cel puţin 6 luni.

Cremele de depigmentare produc un peeling de mică intensitate dar repetat, astfel încât zona respectivă se va descuama şi împrospăta treptat, superficial, fără a se produce arsuri sau leziuni cicatrizante. Crema cu hidrochinonă se aplică seara, după duşul corporal, pe pielea curată şi uscată. După aplicarea şi masarea uşoară a unei cantităţi mici de crema, se aşteaptă 30 minute şi apoi se aplică o cremă sau un ulei de corp, pentru hidratare. Dacă după câteva zile observaţi că există o senzaţie de usturime la aplicarea cremei cu hidrochinonă, atunci faceţi o pauză de la aplicarea ei, de 3-5 zile, şi reluaţi apoi tratamentul.

Atenţie, să nu expuneti la soare zonele care sunt sub acest tip de tratament!

Aceste creme le găsiţi doar în clinicile de specialitate, se prepară doar după reţete magistrale. Costă 30-60 de euro per cutie, este valabilă 3 luni şi trebuie păstrată doar la frigider.

O varianta mai rapidă de rezolvare este peeling-ul chimic. Alte variante de tratament sunt cele folosind laser terapia.

Citește și:

Medicul Adina Alberts va fi la dispoziția cititorilor Libertatea și va răspunde întrebărilor legate de frumusețea exterioară și cele mai bune metode pentru a o dobândi. Scrie-i pe adresa de mail [email protected]

Citește mai multe despre adina alberts și zona intima pe Libertatea.

Comentarii