Studiul efectuat de către cercetătorii japonezi demonstrează că acest ingredient poate proteja organismul împotriva virusului sincitial respirator, care stă la baza bronşitelor şi pneumoniilor şi care afectează în sezonul rece milioane de persoane. În acest moment nu există un vaccin împotriva acestui virus, astfel că descoperirea japonezilor poate fi o adevarată piatră de hotar în tratarea problemelor respiratorii generate de acesta.
Nutriționiștii o recomandă și în sezonul rece
„Berea este un produs fabricat din ingrediente exclusiv naturale, iar acest fapt nu conteneşte să îşi facă simţite efectele pozitive. Hameiul se află din nou în centrul atenţiei, un compus al său Humulona, dovedindu-se un inamic al săcâitoarelor viroze respiratorii din timpul iernii. Considerată mai degrabă un produs destinat perioadelor cu temperaturi ridicate, iată că berea este indicat să fie inclusă în alimentaţie şi pe timpul sezonului rece, acest studiu oferind un argument în plus în acest sens. Deşi cantităţile de Humulona depistate în conţinutul de hamei al berii sunt mici, studiul rămâne valoros, iar un consum de bere moderat, pe o perioadă îndelungată, ar fi posibil să conducă la obţinerea efectului rezultat din această cercetare”, declară Corina Zugravu, Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.
Membrii Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie atrag atenţia că un consum moderat de bere trebuie completat de un stil de viaţă sănătos şi de o alimentaţie corespunzătoare.