De Alexandra Ariciu,

Quinoa, cereala originară din America de Sud, poate înlocui cu succes carnea, laptele dar poate fi în acelaşi timp un element vital în curele de slăbire deoarece arde grăsimile din sânge, are puţine calorii şi este foarte hrănitoare. Iar acestea sunt doar câteva avantaje ale cerealei viitorului. Boabele de quinoa sunt o sursă extraordinară de calciu şi conţin proteine foarte uşor de digerat de organism.
În plus, această cereală întăreşte rinichii, iar cel puţin la copii, forţa rinichilor le influenţează creşterea, dezvoltarea şi capacitatea de a învăţa. Proteina vegetală din quinoa nu produce colesterol sau o rigidizare a arterelor, previne formarea plăcilor de aterom, reducînd riscul de atac de cord. Boabele de quinoa sînt bogate în vitaminele A, C, D, E, K şi vitamine din grupa B-urilor. De asemenea, sînt o sursă bună de fier, calciu, crom, cupru, fluor, iod, magneziu, potasiu, seleniu, zinc. Datorită vitaminelor şi mineralelor, quinoa stimulează sistemul imunitar.
Un alt avantaj al acestei cereale este că se prepară foarte uşor, similar cu orezul doar că timpul de firbere se reduce la jumătate şi poate fi servit în mai multe feluri: cereale calde, budincă, cereale adăugate în salate, în supe şi tocăniţe.
Pont: Se găseşte la magazinele de produse naturiste iar o pungă de 500 de grame costă 12 lei.

A murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei
GSP.RO

A murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente
HOROSCOP

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente