Soia este cea mai bogată sursă vegetală de proteine de calitate superioară, având o valoare biologică comparabilă cu proteinele din albuşul de ou sau din lapte, iar, în plus, mai conţine şi lipide. Boabele de soia seamănă ca formă cu cele de fasole şi sunt, în general, galben-aurii, dar există şi varietăţi de culoare neagră, verde sau roşie. Proteinele din acest aliment conţin toţi aminoacizii esenţiali în proporţii optime. Mai exact, sunt acei aminoacizi pe care organismul uman nu-i poate produce, dar de care are absolută nevoie. De asemenea, soia constituie o sursă importantă de fibre alimentare, săruri minerale (calciu, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, fier) şi vitamine (A, B1, B6, D, E), acid folic, inclusiv acizi graşi polinesaturaţi omega- 3.

Ce găsiţi la hipermarket

  • Lapte de soia, obţinut din grăunţe prelucrate printr-o metodă specială, care nu conţine lactoză şi nici nu măreşte colesterolul rău.
  • Pateuri, crenvurşti, cârnaţi, salam, parizer, toate înlocuiesc clasicele preparate din carne, având însă o cantitate mai mare de proteine.
  • Tofu este o brânză de soia ce are în compoziţie boabe de soia, apă, produse de coagulare şi un conţinut mare de calciu.
  • Sosul de soia este preparat din boabe fermentate, apă şi sare marină.

Revista “Libertatea pentru femei” şi cartea “Vieţi la limită”, 9,99 de lei

Dacă incitantele romane de dragoste v-au prins deja, înseamnă că aşteptaţi cu nerăbdare “Vieţi la limită”, o altă poveste romantică, plină de pasiune, marca Danielle Steel. O găsiţi numai împreună cu “Libertatea pentru femei” de luni, la excepţionalul preţ de 9,99 de lei!

Anamaria Prodan, vedetă în The Sun. Ce scriu britanicii despre "cel mai HOT agent din lume"
GSP.RO
Anamaria Prodan, vedetă în The Sun. Ce scriu britanicii despre "cel mai HOT agent din lume"
Horoscop 29 mai 2020. Săgetătorii sunt acum mai înțelepți și poate mai curajoși
HOROSCOP
Horoscop 29 mai 2020. Săgetătorii sunt acum mai înțelepți și poate mai curajoși