MENIU CAUTĂ
12 Mar. 2013 17:44 , de Libertatea pentru Femei

În timp ce tu dormi …

Distribuie

Secretele unui ten perfect

În  fiecare seară:

► Nu uita de zona gâtului şi de cea a decolteului, unde pielea este, în cele mai multe cazuri, uscată. Aplică în strat gros o cremă foarte hrănitoare şi las-o să intre în piele.
► Vrei să ai buze catifelate şi moi în fiecare dimineaţă? Aplică seara un balsam cu formulă hidratantă sau puţină miere de albine.
► Acordă o atenţie specială zonei ochilor! Foloseşte zilnic o cremă specială care să menţină elasticitatea pielii şi să prevină ridurile.

O dată pe săptămână

► Fă-ţi o mască naturală din două linguriţe de miere, câteva picături de ulei de migdale şi un gălbenuş. Întinde pe faţă şi, după câteva minute, clăteşte-te. Rezultatul? Pielea este catifelată şi capătă un aspect neted.

De ce avem nevoie de creme de noapte

Pe timpul nopţii, pielea se regenerează şi are capacitatea de a asimila mai bine ingredientele cremelor. Mai mult decât atât, îngrijirea potrivită în acest moment ţine ridurile la distanţă şi diminuează liniile fine. Foloseşte în fiecare seară o cremă nutritivă, cu acţiune antiîmbătrânire şi vei avea dimineaţa un ten proaspăt şi strălucitor.

Cum ne ajută cremele de noapte

Beta-caroten, vitamina E, complex de minerale… sunt câteva din ingredientele pe care trebuie să le conţină o cremă de noapte eficientă. Toate acestea îmbunătăţesc activitatea celulară, stimulează regenerarea, previn formarea ridurilor şi îmbunătăţesc elasticitatea pielii.

Cei mai importanţi paşi din programul tău de îngrijire

Îngrijirea de seară trebuie să înceapă cu demachierea atentă a tenului, care are drept scop eliminarea prafului, a machiajului şi a altor impurităţi.
►Alege un produs potrivit tipului tău de ten, aplică mici cantităţi pe dischete curate de vată şi începe curăţarea de la frunte spre bărbie. Acţiunea se repetă, până când pe vată nu se mai vede nicio urmă de machiaj sau murdărie. Chiar şi după mai multe demachieri, urmele de rimel tind să rămână la baza genelor. Pentru o curăţare completă, înmoaie în demachiant capul unui beţişor pentru urechi şi curăţă atent linia genelor.
►Dacă ai tenul gras, înlocuieşte demachiantul cu un gel de curăţare cu acţiune purificatoare. Aplică-l cu mişcări circulare, masează uşor două minute, şi apoi clăteşte-te.
Tonifică şi completează procesul de curăţare cu ajutorul unei loţiuni tonice fără alcool, din aceeaşi gamă. Aplic-o cu mişcări circulare şi las-o să intre în piele. După aproximativ un sfert de oră, pulverizează pe ten apă termală, pentru că îngrijeşte delicat şi calmează.

Acum tenul este pregătit pentru aplicarea cremei de noapte. Nu ştii ce să alegi şi care formulă ţi se potriveşte cel mai bine?
► Dacă ai până în 28-30 de ani, crema de noapte nu este foarte necesară. Mai importante sunt curăţarea în profunzime şi îngrijirea zonei din jurul ochilor cu un gel-cremă delicat.
►În schimb, tenul matur are nevoie de o cremă hidratantă, nutritivă şi cu acţiune antiîmbătrânire, care, pentru o mai bună acţiune, trebuie aplicată pe pielea umedă, evitând zona ochilor.
Material preluat din revista Libertatea pentru Femei

Comentarii