Supa de usturoi – SPANIA↓
Mod de preparare: | Ingrediente: |
1. Se curăţă usturoiul şi se prăjeşte în uleiul de măsline până devine arămiu, apoi se scoate, se pisează şi se pune înapoi în ulei. Supa se serveşte cu crutoane. |
– o căpăţână de usturoi – două linguri de ulei de măsline – 1,5 litri supă de vită – patru ouă – 200 g brânză telemea de vacă – 400 g smântână – sare. |
Supă de brânză – FINLANDA↓
Mod de preparare: | Ingrediente: |
1. Se pun la fiert ceapa, cartofii şi morcovul în 0,5 litri de apă, cu lingura de unt. 2. După 30 de minute se scot. 3. Ceapa şi cartofii se pasează şi se pun la loc în oală. 4. Se adaugă laptele. 5. Se rad brânzeturile într-un castron păstrându-se deoparte 100 g din caşcavalul obişnuit, apoi se pun peste lapte, la fiert, încă 10 minute, amestecând continuu, ca să se omogenizeze. 6. Se potriveşte de sare şi piper. 7. Caşcavalul ras pus deoparte se pune într-o tavă, pe hârtie de copt, în grămăjoare, şi se bagă la cuptor până se topeşte şi devine arămiu. 8. Chipsurile rezultate se dezlipesc cu paleta din lemn şi se servesc în supă. |
– 100 g gorgonzola – 300 g telemea de vacă – 300 g caşcaval emmentaler – 100 g brânză cheddar – 300 g caşcaval obişnuit – o lingură de unt – un litru de lapte – o ceapă – trei cartofi – un morcov sare – piper alb. |
Supă de gulaş – UNGARIA↓
Mod de preparare: | Ingrediente: |
1. Ceapa se toacă mărunt, se prăjeşte în puţin ulei, se adaugă boia şi sare după gust, apoi carnea tăiată cubuleţe. 2. După ce carnea s-a frăgezit puţin, se adaugă morcovii, ceapa, ardeiul şi cartofii, toate tăiate cubuleţe. 3. Spre final se pun roşiile tocate, chimenul şi usturoiul. 4. Se pregătesc găluştele din oul bătut, cele 80 g de făină şi un praf de sare şi se pun în oala cu supă, cu o linguriţă. 5. Se lasă să fiarbă, apoi se servesc cu pătrunjel proaspăt deasupra. |
– 300 g carne de vită Pentru găluşte: |
Supă de peşte cu lapte – CHINA↓
Mod de preparare: | Ingrediente: |
1. Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în unt, apoi se pune la fiert într-un litru de apă, cu morcovul întreg. 2. Se lasă la fiert un sfert de oră, apoise scoate morcovul şi se pun în oală cartofii tăiaţi cubuleţe, laptele amestecat cu smântână, sare şi piper după gust. 3. Verdeaţa se toacă mărunt şi se pune în supă după ce se opreşte focul. 4. Peştele se fierbe separat, aproximativ 15 minute, apoi se scoate pe un platou. 5. Bucăţile de carne se pun în supă întregi, în momentul servirii. |
– un kg burtă de crap fără oase – 400 g cartofi – o ceapă – un morcov – 1,5 litri lapte – 50 g unt – 400 g smântână – sare – piper – o legătură de mărar şi una de pătrunjel. |
Supă de dovleac – SUA↓
Mod de preparare: | Ingrediente: |
1. cepele curăţate se toacă mărunt, iar dovleacul, curăţat de coajă şi de seminţe, se taie cubuleţe. Supa se serveşte cu pâine prăjită şi cu smântână. |
– 1,5 kg dovleac – două cepe – 50 g de unt – două roşii – o legătură de pătrunjel – doi morcovi – o ţelină mică – sare şi piper. |