MENIU CAUTĂ
29 Mar. 2018 09:17

Încep testele pe oameni pentru vaccinul anticancer. Ce efecte a avut asupra animalelor

Distribuie

Încep testele pe oameni pentru vaccinul anticancer. Cercetătorii americani de la Centrul de cercetare şi de tratare a cancerului din cadrul Universității Stanford, California, încep testele pe pacienţi pentru un vaccin revoluţionar împotriva cancerului.

Astfel, 35 de pacienţi vor participa la două etape de verificare pe oameni, care vor avea loc anul acesta.

Tratamentul constă în injectarea a două substanţe care stimulează sistemul imunitar să creeze celule care distrug tumorile.

La testele efectuate pe şoareci, vaccinul a avut o rată de eficienţă de 97%, adică aproape toţi cobaii bolnavi s-au vindecat cu această terapie. Totuşi, vaccinul dă rezultate doar pentru anumite tipuri de cancer, avertizează Digi 24. Cu toate acestea, aproape 50% dintre cazurile de cancer pot fi prevenite. Oamenii se debarasează însă greu de obiceiurile rele.

Și un profesor român a făcut o descoperire uriașă pentru depistarea cancerului.  Cercetătorii coordonați de profesorul Victor Velculescu au publicat, recent, în revista Science Translational Medicine, studiul privind biopsia lichidă', un test care scanează sângele pentru ADN-ul tumoral specific și care a identificat cancerul de stadiu incipient la mai mult de jumătate dintre cei 138 de pacienți pe care a fost efectuat studiul.

Între timp, a fost descoperit și un nou organ în corpul uman, care ar putea fi folosit pentru înțelegerea cancerului.

Există și bani europeni pentru proiecte de cercetare. Diagnostic rapid pentru cancer sau plasture pentru administrare de medicamente.

În schimb, în România există doar medicamente noi incluse pe lista de compensate și gratuite pentru cancer și alte boli.CITEȘTE ȘI… VIDEO EXCLUSIV/ Andrian Candu, președintele Parlamentului din Republica Moldova: „Sunt nemulțumit că UE a obosit în relația cu noi' 

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Am testat o mașină electrică prin oraș. Cum treci peste „angoasa autonomiei”
Comentarii