Zahărul alb
Acesta poate fi obţinut atât din sfecla de zahăr, cât şi din trestia de zahăr şi poate fi:
✔ rafinat. Acesta e mai fin, însă are dezavantajul că, în timpul prelucrării, îşi pierde o parte din proprietăţile nutriţionale. Poate fi folosit la prepararea prăjiturilor de casă sau a biscuiţilor.
✔ nerafinat (brut). Conţine vitamine (în afară de zaharoză), dar şi săruri minerale. De aceea, e mai sănătos decât cel rafinat. E folosit atât ca îndulcitor, cât şi la prăjituri, glazuri, siropuri sau dulceaţă.
Zahărul brun
Zahărul brun e obţinut din trestia de zahăr. Acesta poate fi:
✔ brun natural. E un tip de zahăr nerafinat (obţinut încă de la prima cristalizare a trestiei de zahăr). Nu conţine aditivi, coloranţi sau alte chimicale. E cel mai bun şi cel mai sănătos tip de zahăr dintre toate. Poate fi consumat ca îndulcitor (pentru ceai, cafea).
✔ brun obţinut din zahăr alb colorat cu melasă (n.r. – melasa este un sirop din trestie de zahăr) sau caramel. Pentru a obţine culoarea maro, zahărul alb trece prin mai multe procedee (în timpul cărora îşi pierde o parte din proprietăţi), drept pentru care nu este la fel de sănătos precum cel brun natural. Poate fi folosit la: cozonac, chec, deserturi cu umplutură de ciocolată, sosuri caramel şi pră- – jituri cu ciocolată.
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/172_0676dea9bb326e0958c0c1ecda824294.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/158_d30d560889229d6f3dda01271cbca8b8.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/253_2a7dcf64f9e00fa67c1a8d284fdeed39.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/190_7a8d43d2e2b87182810680a9b301583a.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/196_1ac09438fd858d50f516f92e82d2156e.jpg)
:quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/222_42be93ce70ff4a9e748e9a289041ab22.png)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/179_c6bd469771bfd674cdedea0a66a0c198.jpg)
Comentează
Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.