Mergi direct la conținut »
Insula Corfu este perfectă de vizitat și toamna! (PUBLICITATE)

Perla Mării Ionice, Corfu este strâns legată de nume precum Cicero, Împăratul Nero, preafrumoasa Împărăteasă Sissi, Casanova sau Lawrence Durell, personalități care au fost atrase aici de frumusețea pitorească a locului. Peisajele insulei sunt contrastante: ape de un albastru-azuriu, dealuri învelite în măslini și păduri de conifere și chiparoși,  stânci ce domină plajele de un auriu intens și coaste lungi de nisip fin ...

Corfu este o destinație care are ceva aparte: este preferată de familii pentru ospitalitatea sătenilor, de către cuplurile de îndrăgostiți datorită plajelor sale retrase, dar și de turiștii pașionați de istorie grație numeroaselor obiective pe care le găzduiește.Chiar dacă, oficial, vara s-a încheiat, vremea este perfectă în continuare pentru o vacanță în Corfu! Dacă te bate gândul să evadezi în septembrie în Cordu, iată câteva activități de care să te bucuri aici:

Degustări de vin în crame de top

Septembrie este luna culegerii roadelor chiar și în Corfu. Acum se organizează tururile culturale spre vechile crame de vinuri, lichioruri și bere și spre fabricile de ulei de măsline, atât de căutate de către turiștii europeni. Cele mai multe dintre podgoriile insulei se găsesc în locuri precum Văile Ropa și Skafonas, dealurile fertile din Liapades și Pelekas sau pe pantele muntoase din Sinarades.

Unul dintre locurile unde poți face degustări de vin, bere de ghimbir sau rachiu de kumquat este Crama Stini, aflată în partea de sud a insulei, destul de aproape de plaja Chalikounas. Crama Theotoky este cea mai veche din Corfu, aici producându-se celebrul soi de vin alb numit Theotoky care este de fapt un amestec între soiurile: Robolla și Kakotrigi, păstrat în butoaie vechi de stejar pentru maturare și aroma pregnantă fruct. Acesta este și soiul de vin pe care celebrul agent 007 – James Bond l-a ales pentru filmarea scenei din „Doar pentru ochii tăi”.

Haos în supermarketurile din România de teama coronavirusului. Imagini incredibile! „Niciodată n-am vândut atâta„
Recomandări

Haos în supermarketurile din România de teama coronavirusului. Imagini incredibile! „Niciodată n-am vândut atâta„

 

Festivaluri de septembrie

Corfu este o insulă cosmopolită care întreține o mulțime de evenimente culturale și petreceri tradiționale pe toată perioada anului. În luna septembrie, capitala Kerkyra se umple de culoare și voie bună în timpul Festivalului de Muzică, Artă și Dans local – străzile strâmte ale centrului istoric fiind arhipline de artiști greci, Liston se transformă într-o imensă scenă de teatru, iar orchestrele întrețin atmosfera tradițională.

În micul sat pitoresc Loustri se desfășoară, în primele zile ale lunii septembrie, Festivalul Pittas. Localnicii pregătesc de zor delicioasele plăcinte uriașe umplute cu brânză, carne, spanac, griș sau nuci și le împart tuturor participanților, pe ritmuri săltărețe de bouzouki.

Plaje mai puțin aglomerate

Un motiv foarte bun să vizitezi insula Corfu în septembrie poate fi și faptul că acum sunt mult mai puțini turiști decât în vârful de sezon. Acum poți găsi o mulțime de plaje unde să fii doar tu și marea, într-o atmosferă pe deplin liniștită. Încântătoare este plaja Glyfada, cu nisipurile sale fine, intrarea lină în mare și pinii ce străjuiesc golful azuriu, ce îi dau un farmec cu iz exotic. Premiată cu „Blue Flag” pentru curățenie și apa cristalină, Barbati este una dintre cele mai spectaculoase plaje din Corfu, brodată de palmieri și flori de bougainvillea, fiind potrivită pentru snorkeling sau scuba diving.  

Cine e bărbatul diagnosticat cu noul coronavirus care a stat în România! Unde s-a plimbat în cel 5 zile
Recomandări

Cine e bărbatul diagnosticat cu noul coronavirus care a stat în România! Unde s-a plimbat în cel 5 zile

 

Material realizat cu sprijinul Autorității Elene pentru Turism (EOT).

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Reduceri Fabuloase de Vara

Last Minute Sejur Corfu – tarife de la 389 euro/persoana, 7 nopti de cazare fara masa la Casa Dei Venti, transport avion (cursa charter Blue Air), transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. *Plecari din 16.09 si 23.09, in limita locurilor disponibile! Detalii pe www.holidayoffice.ro, telefon 021.527.50.50, sau la [email protected]

Close
Închide
  Close