Dacă nu ți-ai făcut planuri pentru Revelion, poți lua în calcul un circuit în Istanbul, alături de Europa Travel, la tariful accesibil de 189 euro/persoană, plecare din 29.12 în limita locurilor disponibile! 

Descoperă Europa și Asia, două lumi fascinante ce se unesc în Istanbul, lăsând în urmă un caleidoscop de culoare, obiceiuri și oameni, transformând metropola într-una dintre destinațiile cele mai populare. Splendoarea fostului Constantinopol și grandoarea vechii capitale otomane, încă sunt reflectate foarte bine și în aceste timpuri moderne, mărturie rămânând numeroase capodopere arhitecturale pe care trebuie să le descoperi odată ce ajungi aici.

Monumente de patrimoniu

Pornește din Piața Sultanahmet, cea mai mare din Istanbul, și vizitează pe rând simbolurile orașului începând cu Moscheea Albastră, edificiu ridicat din porunca Sultanulului Ahmet I care și-a dorit o moschee somptuoasă ce avea să rivalizeze cu Bazilica Sfânta Sofia. Aceasta este singura moschee cu 6 minarete și cea mai mare din Turcia, cu un interior și exterior placat cu milioane de plăci de ceramică azurie, de unde și numele său.

Muzeul lumii creștine, Hagia Sofia, capodopera comandată de Împăratul Iustinian, este un alt obiectiv ce vorbește despre istoria fulminantă a orașului Istanbul. Imediat după căderea Constantinopolului, Bazilica Sfânta Înțelepciune Divină a intrat într-un proces de schimbare, fiind transformată în moschee, minaretele sale fiind încă vizibile.

Ungaria se plângea că România a amenințat-o cu arme nucleare în 1989! Adevărul despre bomba atomică a lui Ceaușescu
Recomandări

Ungaria se plângea că România a amenințat-o cu arme nucleare în 1989! Adevărul despre bomba atomică a lui Ceaușescu

Foarte aproape de catedrală se află Palatul Scufundat, al doilea cel mai mare rezervor de apă realizat în perioada ocupației bizantine. Basilica Cisterna este cunoscută pentru cele 336 de coloane dorice și pentru sculptura cu numeroasele capete ale Medusei, locul fiind popular mai ales în timpul sărbătorilor când aici au loc diverse concerte de muzică clasică. 

Pe urmele sultanilor la Topkapi

Unul dintre cele mai importante obiective din metropola turcească este Palatul Topkapi, un complex cu patru curți și un impresionant harem ce poate găzdui circa 4000 de persoane. Edificiul se remarcă prin stilul său arhitectural tipic otoman, cu elemente decorative din aur și podele pavate cu marmură de cea mai bună calitate. De aici, 25 de sultani au condus Imperiul Otoman timp de 300 de ani.

Am fost acasă la femeia care are 20 de copii! „Am primit cel mai frumos dar de la Dumnezeu: 10 fete și 10 băieți”
Recomandări

Am fost acasă la femeia care are 20 de copii! „Am primit cel mai frumos dar de la Dumnezeu: 10 fete și 10 băieți”

Cel mai aglomerat loc din Istanbul este, fără dar și poate, Marele Bazar ce adună în fiecare zi circa 40.000 de vizitatori. Cele 60 de străzi acoperite cu arcade bogate în elemente arhitecturale tipic otomane și mozaicuri aurite, adăpostesc peste 4000 de magazine și tarabe pline de produse locale – de la eșarfe din mătase, genți la bijuterii din aur, covoare și lămpi. La fel de colorat este Bazarul Egiptean, o piață fantastică de mirodenii, condimente, ceaiuri, cafea, fructe uscate și dulciuri turcești.

Un mod ideal de a păși în anul 2020 poate fi într-o croazieră pe Bosfor, la ceas de seară, prilej excelent să admiri obiective precum Palatul Dolmabahce, Turnul și Podul Galata sau Moscheea Yenikapi Camii, scăldate în stălucirea focurilor de artificii. Poți opta și pentru o croazieră pe Marea Marmara până la Buyukada, cea mai mare dintre Insulele Prințului, unde te poți plimba cu caleașca de epocă printre vilele bizantine și să te relaxezi la o tavernă pescărească.

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferta Circuit-Revelion Istanbul – tarif: 189 euro/persoana, 4 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 3*, transport autocar, ghid.  Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Wanda Nara, soția lui Icardi, a scandalizat Parisul. Poze la limita decenței lângă Turnul Eiffel!
GSP.RO

Wanda Nara, soția lui Icardi, a scandalizat Parisul. Poze la limita decenței lângă Turnul Eiffel!

Horoscop 19 ianuarie 2020. Săgetătorii sunt încărcați de sentimentalism
HOROSCOP

Horoscop 19 ianuarie 2020. Săgetătorii sunt încărcați de sentimentalism