MENIU CAUTĂ
13 Noi. 2018 14:22

Toxiinfectia alimentară: cauze, simptome, remedii rapide

Distribuie

Toxiinfecția alimentară este o afecțiune cauzată de consumul de alimente sau băuturi contaminate cu bacterii, virusuri sau paraziți.

Apariția toxiinfecției alimentare este cauzată de consumul de alimente contaminate și de igiena precară. Printre cele mai frecvente cauze ale apariției toxiinfecției alimentare se numără: prepararea sau reîncălzirea mâncării la temperaturi necorespunzătoare, igiena precară a persoanelor care manipulează alimentele și depozitarea necorespunzătoare a alimentelor perisabile.

Dacă te confrunți cu un episod de toxiinfecție alimentară, pentru a te recupera mai rapid, poți folosi FILTRUM®, un produs natural care elimină bacteriile patogene și toxinele. Acest produs conține lignină hidrolizată, care acționează ca un ”aspirator” la nivel intestinal eliminând bacteriile și toxinele care îți provoacă starea de rău.

El nu este toxic, ba chiar este considerat o sursă de fibre insolubile. FILTRUM® nu se absoarbe în organism, nu trece în circulația sangvină și se elimină complet din intestin în 24 de ore. Poate fi administrat atât copiilor, cât și adulților, dar și persoanelor mai în vârstă. FILTRUM® este un aliat important în ameliorarea simptomelor asociate toxiinfecției alimentare.

Cauzele toxiinfecției alimentare

Pentru a putea evita consumul de alimente care te pot îmbolnăvi, trebuie să știi cum ajunge hrana să fie contaminată cu agenți patogeni.

Acest lucru se poate întâmpla dacă alimentele (carnea, laptele, ouăle) sunt insuficient preparate termic, dacă persoanele care le pregătesc nu se spală bine pe mâini, dar și în cazul în care fructele și legumele au fost irigate cu apă contaminată. Alimentele se pot contamina și din mediul înconjurător – poți dezvolta o toxiinfecție alimentară după ce ai consumat pește sau fructe de mare provenind din ape poluate.

Pentru a evita intoxicațiile alimentare, este important să ții cont de câteva reguli: să te asiguri că alimentele pe care le cumperi provin din surse sigure, autorizate, și că te speli întotdeauna pe mâini nu doar înainte de masă, ci și înainte de a pregăti mâncarea. La fel de atent/ă trebuie să fii și la condițiile de igienă din magazine și restaurante, evitând, pe cât posibil, să-ți procuri hrana de la comercianții ambulanți.

Cele mai comune simptome în toxiinfecția alimentară

Primul simptom al intoxicației alimentare este diareea acută (care apare în cazul infecțiilor cu Salmonella, E.coli, Giardia), urmată de stări de greață, vărsături și crampe intestinale.

Diareea acută în toxiinfecția alimentară poate dura între 2 și 4 zile, însă dacă aceasta persistă, devine cronică. În acest caz, este însoțită de dureri abdominale și eliminarea scaunelor moi, apoase, putând chiar provoca deshidratare.

Starea de greață, în cazul toxiinfecției alimentare, este acompaniată de simptome precum crampe abdominale, stare generală de rău, febră, dureri de cap, senzație de oboseală extremă, lipsa apetitului, diaree, amețeală.

Crampele abdominale pot fi cauzate de infecții și se numără printre simptomele toxiinfecției alimentare. Le recunoști prin intensitatea lor moderată și asocierea cu diareea, pierderea apetitului, stările de vomă.

Vărsăturile sunt un alt simptom al toxiinfecției alimentare, precedate de o senzație acută de greață. Atunci când vărsăturile sunt provocate de infecții bacteriene, apar în combinație cu febra și deshidratarea.

Dacă aceste simptome nu dispar în câteva zile, vorbim despre o toxiinfecție alimentară severă, care se manifestă prin diaree severă, deshidratare, oboseală, amețeală, tensiune arterială scăzută, și care trebuie să ne trimită de urgență la medic.

Însă nu trebuie să lași simptomele toxiinfecției alimentare să se agraveze, atunci când știi că te poți baza pe FILTRUM®, un supliment alimentar care absoarbe substanţele toxice și bacteriile care pot contamina alimentele, și care odată ajunse  în organismul tău declanșeaza o întreagă suită de simptome neplăcute.

Regim și remedii naturale în toxiinfecția alimentară

Măsurile de prim-ajutor pe care le poți lua în toxiinfecția alimentară includ hidratarea corespunzătoare (trebuie să bei aproximativ 2 litri de lichide pe zi), consumul de ceai (sunătoare, mentă), iaurt, orez fiert, pâine prăjită, banane.

Atenție în privința medicației! Nu trebuie să abuzezi de medicamentele antidiareice și antispastice (care reduc durerile abdominale) și nici nu trebuie să utilizezi antibiotice fără a avea recomandarea medicului.

În plus, FILTRUM® este aliatul tău de încredere în toxiinfecția alimentară, întrucât remediază starea de rău și simptomele supărătoare.

Sursa foto: Shutterstock.com

(P) Articol realizat impreuna cu Filtrum

Comentarii