Paté la tavă- în magazin, un kg de pate costă 12 lei

4663-328541-pate.jpg
 
 

Ingrediente: 1 kg ficat de porc 4,5 lei 1 kg carne de porc 13 lei 0,5 kg slănină 3 lei 300 g ceapă 1 leu Condimente (sare, piper cuişoare măcinate) 0,5 lei ulei 0,1 lei

Total 22,1 lei
Preparare: ficatul se taie în bucăţi mici, care se pun în apă fiartă 15 minute. În acest timp se taie mărunt carnea şi se pune la fiert, iar când este fragedă, se lasă să se răcească şi se amestecă împreună cu ficatul şi cu ceapa călită. Se trece totul prin maşina de tocat, de trei ori, prin sita măruntă şi se condimentează după preferinţe. Se ung două sau trei tăvi de cozonac cu puţin ulei şi se împarte compoziţia în mod egal. Se introduc în cuptorul bine încins, o oră, la foc mic. Se serveşte ca aperitiv şi se păstrează la rece.

 
 

Pastramă fragedă- în magazin pastrama de porc se vinde cu 27 de lei/kg

4663-328542-pastrama.jpg

 
 

Ingrediente: 1 kg carne de porc 13 lei condimente amestecate (20 g sare, 3 g piper, 2 g zahăr, 5 g boia de ardei dulce, 3 g coriandru, 30 g usturoi) 1 leu

Total 14 lei
Preparare: carnea se taie în fâşii groase de trei-patru centimetri, ceva mai lungi. Bucăţile obţinute se condimentează apoi cu amestecul de mirodenii şi de silitră şi se pun într-un vas emailat. În cazul în care rămân condimente, acestea se presară deasupra cărnii. Vasul se acoperă bine şi se lasă trei-patru zile la frigider. După aceea, carnea se scoate din vas, se pune în tava de la cuptor şi se lasă 30 de minute la foc potrivit. O altă variantă ar fi să puneţi carnea la afumat două-trei zile, fără s-o mai treceţi prin cuptor. În ambele cazuri, pastrama se serveşte tăiată în felii subţiri.

 
 
 
Crenvuşti- în magazine costă 23 de lei/kg

4663-328539-crenvusti.jpg

Ingrediente: 400 g carne de viţel 9 lei 300 g carne de porc 4 lei 300 g slănină 2 lei condimente amestecate (25 g sare, 50 g boia de ardei dulce, 1 g piper, 1 g nucşoară, 0,5 g chimen) 1 lei maţe de oaie subţiri 7 lei

Total 23 de lei

Preparare: carnea se curăţă bine de tendoane şi de pieliţe şi se trece de două ori prin maşina de tocat cu sita deasă. Pasta de carne se amestecă apoi cu toate condimentele (făcute pudră), adăugându-se atâta apă rece cât poate absorbi. Compoziţia se pune două ore la rece, apoi se umplu cu ea intestinele bine curăţate, formându- se cârnăciori de 12-15 cm. Crenvurştii proaspeţi se servesc, după ce dau în clocot cinci minute, cu muştar sau cu hrean.

 
 
 

Cârnaţii proaspeţi – în magazine costă 12 lei/kg

4663-328540-carnati.jpg

Ingrediente: 1 kg carne de porc 13 lei 1 kg carne de vită 19 lei condimente amestecate (40 g sare, piper şi usturoi, după gust) 1 leu maţe de porc 5 lei

Total 38 de lei

Preparare: carnea de vită se trece de două ori prin maşina de tocat, iar cea de porc, o singură dată. Pentru gust, la 1 kg de carne tocată se pun 20 g de sare, 1 g de piper pisat, 2 g de usturoi zdrobit. Compoziţia se amestecă bine şi se mai adaugă 50-100 g de apă puţin încălzită. Cu această compoziţie se vor umple maţele spălate bine, având grijă să nu fie îndesate. Se formează cârnaţi de circa 20 cm şi se pun la rece. Nu pot fi ţinuţi la frigider mai mult de trei zile, însă prăjiţi şi puşi la păstrare în untură pot rezista, la rece, chiar şi câteva luni.

 
 
Aşa se făcea parizerul pe timpul lui Ceauşescu

Cazul celor doi studenţi care au îngropat de viu un copil, la Mangalia, după ce i-au ucis părinţii: „Nu mai avea de ce să trăiască”. Ce fac azi criminalii
Recomandări
Cazul celor doi studenţi care au îngropat de viu un copil, la Mangalia, după ce i-au ucis părinţii: „Nu mai avea de ce să trăiască”. Ce fac azi criminalii

Mult hulitele mezeluri de pe timpul comuniştilor erau, de fapt, nişte produse foarte sănătoase. Potrivit profesorului doctor Gheorghe Mencinicopschi, reţeta industrială a unui parizer era următoarea: la 100 kg de parizer se puneau 70 kg de carne, 30 kg de slănină, piper, boia şi usturoi. Cu alte cuvinte, fără aditivi alimentari. Totodată, membrana era naturală, din colon de bovine, iar termenul de garanţie era de doar 3 zile. Nicolae Oprea

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

ANM: Avertizare de cod portocaliu de ploi şi vânt pentru Bucureşti şi municipiul Ilfov. Populația, sfătuită să ia măsuri
Știrileprotv.ro
ANM: Avertizare de cod portocaliu de ploi şi vânt pentru Bucureşti şi municipiul Ilfov. Populația, sfătuită să ia măsuri
Wow! Cum arată casa lui Sorin Bontea. Și-a amenajat locuința ca-n reviste și a plantat măslini în curte: "Abia aștept să strâng recolta"
Viva.ro
Wow! Cum arată casa lui Sorin Bontea. Și-a amenajat locuința ca-n reviste și a plantat măslini în curte: "Abia aștept să strâng recolta"
„A divorțat” Flick de prieteni din cauza soției? Primele declarații despre ruptura de Bendeac, Speak, Morar și Răzvan Popescu: „Dacă e să pierd prietenii ăștia pentru relația asta, nu am pierdut nimic”
Libertateapentrufemei.ro
„A divorțat” Flick de prieteni din cauza soției? Primele declarații despre ruptura de Bendeac, Speak, Morar și Răzvan Popescu: „Dacă e să pierd prietenii ăștia pentru relația asta, nu am pierdut nimic”
De duminică, 29 septembrie 2024, de la ora 12, patru zodii își schimbă viața. Întâmplări neașteptate, împăcări și vești bune pentru ele
FANATIK.RO
De duminică, 29 septembrie 2024, de la ora 12, patru zodii își schimbă viața. Întâmplări neașteptate, împăcări și vești bune pentru ele
De ce nu iese niciodată la restaurant Iuliana Pepene: „Știți ce mi-am dat seama?!”
GSP.RO
De ce nu iese niciodată la restaurant Iuliana Pepene: „Știți ce mi-am dat seama?!”
Gara din România, veche de peste 150 de ani, unde a trăit un vultur legendar. Chiar și marele I.L Caragiale a muncit aici, e un nod feroviar foarte important
FANATIK.RO
Gara din România, veche de peste 150 de ani, unde a trăit un vultur legendar. Chiar și marele I.L Caragiale a muncit aici, e un nod feroviar foarte important
Românca Mădălina Ghenea, apariție de senzație la Săptămâna Modei din Milano! A purtat cea mai decupată rochie! FOTO
Unica.ro
Românca Mădălina Ghenea, apariție de senzație la Săptămâna Modei din Milano! A purtat cea mai decupată rochie! FOTO
Naşul lui ”Bocciu” face acuzaţii halucinante! Rapid, incriminată pentru ”peste 30 de blaturi”: ”S-au trântit toate! Săpunaru? Principalul făptaş”
Orangesport.ro
Naşul lui ”Bocciu” face acuzaţii halucinante! Rapid, incriminată pentru ”peste 30 de blaturi”: ”S-au trântit toate! Săpunaru? Principalul făptaş”
Afacerea ingenioasă inventată de doi tineri din Iași, după apariția RetuRO: "Ne-am gândit să fluidizăm un pic partea de reciclare"
Observatornews.ro
Afacerea ingenioasă inventată de doi tineri din Iași, după apariția RetuRO: "Ne-am gândit să fluidizăm un pic partea de reciclare"
Horoscop 29 septembrie 2024. Capricornii au de luat decizii importante, iar ziua de azi îi poate ajuta să creeze o bază pentru a lua decizii bune
HOROSCOP
Horoscop 29 septembrie 2024. Capricornii au de luat decizii importante, iar ziua de azi îi poate ajuta să creeze o bază pentru a lua decizii bune

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI