Sunt Sorin și vreau să vă spun povestea mea. Este o poveste tristă din care am învățat să nu am încredere în nimeni: nici în iubită, nici în cel mai bun prieten.

Am cunoscut-o pe Anca la balul bobocilor. Eu terminam liceul și, împreună cu alți colegi, am organizat balul pentru bobocii din clasa a IX-a. Profesorul nostru de istorie, Codrin G., a venit la bal însoțit de fiica sa, Anca. Am remarcat-o din prima clipă în care a intrat în sală, datorită ochilor săi albaștri, mari și strălucitori. Se citea pe chipul ei pofta de viață.

— Ce nepoțică frumoasă are domnul profesor G.! mi-a zis Andrei, prietenul meu cel mai bun, făcându-mi cu ochiul.

L-am bătut prietenește pe umăr.

— E o adevărată frumusețe! în seara asta ori o cuceresc, ori beau până cad sub masă!

— îhî, deci vrei să o cucerești! Hai că ți-o las ție! Pusesem și eu ochii pe ea.

Invitasem o formație cunoscută la bal. Când a început să cânte, sala a izbucnit în aplauze. Anca s-a apropiat de mine și m-a atins pe braț:

— Extraordinar! Nici nu mi-am închipuit ce formație o să cânte! Tu ai organizat balul?

— Eu și colegii mei de la clasa a XII-a!

— Felicitări! Eu sunt Anca!

— Sorin, încântat de cunoștință!

I-am sărutat mâna. Văzusem acest gest la tata, atunci când se afla în prezența unei doamne importante. Eu, personal, săru-tam pentru prima dată mâna unei fete.

EXCLUSIV. O cunoscută cineastă franceză, Mia Hansen-Løve, despre lecția filmului său, recent lansat și în România: Când pierdem pe cineva, doliul înseamnă și dorința de a trăi, deci să nu ne simțim vinovați
Recomandări
EXCLUSIV. O cunoscută cineastă franceză, Mia Hansen-Løve, despre lecția filmului său, recent lansat și în România: Când pierdem pe cineva, doliul înseamnă și dorința de a trăi, deci să nu ne simțim vinovați

— Ce demodat ești, tataie! Andrei mă privea amuzat.

Ignorând privirea lui răutăcioasă am invitat-o pe Anca pe ringul de dans. Era o dansatoare talentată. Proful de istorie nu o scăpa din ochi. Imediat după miezul nopții, a rugat-o să se pregătească de plecare. și-a luat la revedere de la mine, tăcută.

— Mi-aș fi dorit să mai stai!

— și eu îmi doresc să mai stau, dar…

— Dar ești minoră și trebuia să te afli de mult acasă! Hai, Anca, să mergem!

Tonul profului a devenit impunător. Am ajutat-o să își pună jacheta și i-am cerut numărul de telefon. Ne-am promis că o să ne revedem curând.

După plecarea Ancăi, Denisa, una dintre colegele mele de a XII-a, a vrut să dansăm. M-am aruncat pe ringul de dans. Fără să știm, în timp ce mă destrăbălam cu Denisa în ritmul muzicii, Andrei, „prietenul meu”, ne fotografia și ne filma cu telefonul mobil.

După câteva zile, am sunat-o pe Anca și am invitat-o la o plimbare. A acceptat. Singura problemă era că părinții ei țineau foarte mult ca Anca să aibă un program. Eram obligat să o aduc acasă până la ora 20. M-am con-format, bucuros că aveam onoarea să ies cu nepoata profului de istorie.

M-am îndrăgostit până peste cap de fata aceea frumoasă, cu ochi albaștri. în privirea ei puteam să văd valurile mării și seninul cerului, iar vocea îi suna a cântec melodios de păsărele. Anca era cu trei ani mai mică decât mine. Abia împlinise 16 ani. Aveam grijă de ea ca de un bibelou din vitrina mamei. Pe la începutul primăverii, după aproape 6 luni de relație, am ajuns în pat. Eu eram destul de stângaci deoarece nu mai avusesem decât o singură experiență înainte, iar ea era total pe lângă. A fost totuși frumos pentru că eram noi, uniți, îndrăgostiți.

INTERVIU EXCLUSIV. Reputatul profesor ruso-american de economie Oleg Itskhoki spune că Europa și SUA au calculat greșit, lăsându-i lui Putin un miliard de euro pe zi
Recomandări
INTERVIU EXCLUSIV. Reputatul profesor ruso-american de economie Oleg Itskhoki spune că Europa și SUA au calculat greșit, lăsându-i lui Putin un miliard de euro pe zi

— Sorine, dacă o să rămânem împreună și după ce voi termina eu liceul, ce viață ne așteaptă?

— Una frumoasă, cu siguranță!

— Mă refeream la ce îmi poți oferi… Ai mei nu au o situație financiară grozavă. Sunt intelectuali cu venituri mici. Toată copilăria am avut lipsuri. Nu aș vrea să duc aceeași viață, lipsită de perspective financiare.

— Iubito, este devreme să ne gândim la lucrurile astea! Vom învăța, vom face facultate, master, apoi o să ne găsim niște joburi bine plătite! Nu ne vom angaja în învățământ.

— Nu știu dacă voi avea răbdarea necesară, Sorin! Am nevoie de bani cât mai repede. M-am săturat să trăiesc așa!

Îmi era milă de Anca. Am început să îmi strâng banii de buzunar și alocațiile care mi-au mai rămas, ca să i le dau iubitei mele. După ce am terminat liceul, m-am înscris la o facultate privată și m-am angajat ospătar. Din salariile și bacșișurile câștigate îmi opream doar pentru taxa de la facultate, restul i-l dădeam ei. Tot ce îmi doream era să o văd fericită.

în vara dintre clasa a X-a și a XII-a, Anca a dispărut de acasă. Am sunat zile și nopți pe telefonul ei, dar nu răspundea nimeni. Andrei, prietenul meu, dispăruse și el.

Donald Trump, pus sub acuzare penală la New York. Fostul președinte al SUA spune că e „persecutat politic”
Recomandări
Donald Trump, pus sub acuzare penală la New York. Fostul președinte al SUA spune că e „persecutat politic”

Aveam nevoie să vorbesc cu cineva, căci simțeam cum explodez. M-am dus la părinții ei, dar am fost alungat ca un câine:

— Cum ai îndrăznit să vii aici, după tot ce ai făcut? Pușcăria o să te mănânce!

— Dar cu ce am greșit? și eu o caut pe Anca la fel ca și dumneavoastră! împreună poate găsim o soluție!

— Dacă nu pleci acum, chem poliția!

Tatăl Ancăi, cel care mă primea întotdeauna cu zâmbetul pe buze, mă privea acum amenință-tor. Nu înțelegeam unde greșisem. I-am dat toți banii pe care i-am câștigat, avusesem grijă de ea. Eram disperat, pur și simplu nu știam încotro să o apuc.

Colac peste pupăză, în seara aceea m-am trezit cu un echipaj de poliție la restaurantul unde eram angajat. Mi-au cerut să îi urmez la secție deoarece aveau o reclamație pe numele meu.

— Vă rog să-mi spună și mie cineva de ce sunt acuzat!

— De proxenetism, mi-a răspuns calm unul dintre agenți.

— Proxenetism? Nu, nu este posibil! E o greșeală! Eu sunt ospătar, nu proxenet.

— Noi avem alte informații. Vă rog să ne urmați ca să nu fim obligați să folosim forța.

înainte să părăsesc restaurantul, Alex, patronul pentru care lucram, s-a apropiat de mine și mi-a spus:

— Stai liniștit, Sorine, că nu te las! 0 să lămurim noi situația asta!

Am uitat vorbele lui când m-am trezit într-o cameră în care aveam doar dreptul să ascult și să răspund la întrebările celor care mă înconjurau. Eram acuzat că aș fi sechestrat-o pe Anca și obligat-o să se prostitueze.

— Domnilor, sunt disperat! le-am spus polițiștilor, implorând milă. Iubita mea a dispărut săptămâna trecută. Am căutat-o peste tot. Numai în gaură de șarpe nu am intrat. 0 iubesc pe fata asta, vreau să o iau de nevastă. Cine îmi aduce astfel de acuzații?

— Părinții fetei. Spun că ești singurul iubit al Ancăi, așadar cel care putea să o introducă în rețeaua de proxeneți pentru care lucrează. Având în vedere că e minoră, suntem obligați să intervenim, chiar dacă alegerea este a ei.

— Cum adică este alegerea ei?

— Părinții au crezut că a fost sechestrată și obligată să se prostitueze. Numai că, la fața locului, noi am găsit o tânără dornică să facă acest lucru. A refuzat să se întoarcă acasă. și ne-a confirmat că această situație vi se datorează! Eram îngrozit. Anca alesese să se prostitueze și mă acuza pe mine. După ce i-am oferit totul, ea m-a trădat în felul acela. Alex s-a ținut de cuvânt și m-a scos repede din arestul poliției. A angajat un detectiv particular să desfășoare o anchetă în paralel cu ancheta poliției. și așa s-a descoperit că persoana pentru care lucra Anca era Andrei, cel pe care îl considerasem cel mai bun prieten al meu. Situația s-a lămurit, iar părinții fostei mele iubite și-au retras plângerea. Ba, mai mult, m-au rugat să îi iert pentru tot răul pricinuit.

Numai că pe mine situația aceea mă măcina. Am slăbit așa de mult, încât puteam fi confundat cu un schelet. Tristețea nu-mi dădea pace. M-am dus la Andrei.

— Andrei, hai să vorbim ca între bărbați! Cum ai putut să faci asta, mă? Cu iubita mea?

Anca și-a făcut apariția, mai mult goală decât îmbrăcată. Se afla într-o stare deplorabilă.

— Andrei nu are nicio vină. El doar mi-a zis adevărul. Tu ești vinovat, Sorin!

— Cu ce am greșit, Anca?

— Cu asta!

Anca mi-a aruncat un teanc de fotografii printate la imprimanta alb-negru. în toate eram cu Denisa, fata cu care dansasem în noaptea balului, după plecarea ei.

— Am și filme cu voi!

— Dar… atunci nu eram împreună, Anca! Abia te cunoscusem!

L-am apucat de guler pe Andrei și am început să îl lovesc sălbatic. Nu m-am lăsat până nu l-am văzut întins pe jos.

— Adu o găleată cu apă! i-am poruncit Ancăi.

Am turnat-o pe el și, după ce a deschis ochii, am început din nou să îl lovesc.

— Dacă suflați o vorbă, vă omor pe amândoi! le-am spus.

M-am transformat într-o fiară de atunci. Azi simt că sunt un bărbat incapabil să ofere iubire și încredere cuiva. Alex m-a ajutat să îmi pun pe picioare o afacere. Mi-a făcut cunoștință cu sora lui. Am o relație de doi ani cu ea, dar nu o pot iubi așa cum am iubit-o pe Anca.

Povestea de viață prezentată în acest material este ficțională. Unele întâmplări sunt inspirate din viața reală, dar numele personajelor și anumite aspecte au fost modificate.

Citește mai multe povești de viață aici

„Mori, mă!”, a strigat o femeie către fiul Lorenei Balaci, chiar în fața ei. Ce a urmat a fost șocant
GSP.RO
„Mori, mă!”, a strigat o femeie către fiul Lorenei Balaci, chiar în fața ei. Ce a urmat a fost șocant
Urmărește-ne pe Google News
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

GESTUL făcut de Camilla în timpul vizitei la Berlin! Imaginile care arată cât de NEFERICITĂ e soţia Regelui Charles
Playtech.ro
GESTUL făcut de Camilla în timpul vizitei la Berlin! Imaginile care arată cât de NEFERICITĂ e soţia Regelui Charles
Ce pensie încasează lunar Monica Tatoiu. Ultimul ei salariu a fost de 10.000 de euro, pe cartea de muncă
Viva.ro
Ce pensie încasează lunar Monica Tatoiu. Ultimul ei salariu a fost de 10.000 de euro, pe cartea de muncă
"Mi-ai distrus copilul!" Falsul dentist sirian care a mutilat o concurentă Miss România, ridicat de poliţişti
Observatornews.ro
"Mi-ai distrus copilul!" Falsul dentist sirian care a mutilat o concurentă Miss România, ridicat de poliţişti
Povestea cutremurătoare a românului care a stat opt ani într-o închisoare din China. „În doi ani nu am văzut lumina soarelui”
Știrileprotv.ro
Povestea cutremurătoare a românului care a stat opt ani într-o închisoare din China. „În doi ani nu am văzut lumina soarelui”
Serialul de pe Netflix care a înnebunit lumea. Face deja istorie, cu 168 de milioane de vizualizări, e pe primul loc în top și în România
FANATIK.RO
Serialul de pe Netflix care a înnebunit lumea. Face deja istorie, cu 168 de milioane de vizualizări, e pe primul loc în top și în România
Ce a păţit gimnasta minune a României. Scandal uriaş în sportul românesc
Orangesport.ro
Ce a păţit gimnasta minune a României. Scandal uriaş în sportul românesc
'Nu-mi mai doresc să trăiesc asta! Sunt ok, nu vă faceți griji pentru mine'. Delia, anunț surprinzător
Unica.ro
'Nu-mi mai doresc să trăiesc asta! Sunt ok, nu vă faceți griji pentru mine'. Delia, anunț surprinzător
Horoscop 31 martie 2023. Balanțele pot fi dezamăgite de unii dintre prieteni sau rude, dar este o dezamăgire rezultată din așteptările lor
HOROSCOP
Horoscop 31 martie 2023. Balanțele pot fi dezamăgite de unii dintre prieteni sau rude, dar este o dezamăgire rezultată din așteptările lor
Află ce înseamnă moda circulară și cum poate deveni un mod de viață
PUBLICITATE
Află ce înseamnă moda circulară și cum poate deveni un mod de viață