MENIU CAUTĂ
08 Iun. 2013 16:54

Kos, plaja ideală pentru copii

Distribuie

Oraşul Kos este, de departe, atracţia numărul 1. Are un aer cosmopolit, fiind o staţiune ideală pentru plajă şi petreceri, dar şi o destinaţie pentru pasionaţii de istorie. Mozaicurile stradale şi coloanele romane se intercalează cu barurile gălăgioase şi cluburile de noapte.

Vizitaţi ruinele de la Asklepion

În piaţa Platanou se află cel mai bătrân copac din Europa, un platan despre care se spune că ar fi fost plantat de însuşi Hipocrate. Piaţa Eleftherias e plină de clădiri istorice de o frumuseţe aparte, dar şi de magazine ori de taverne cu meniuri autentice. Portul este la doi paşi, la fel Castelul Ioaniţilor, în interiorul căruia te poţi plimba în voie. Ce a rămas din Asklepion, unul dintre primele spitale din lume, înfiinţat de Hipocrate, este situl arheologic cel mai important de pe insulă. Atât ruinele, cât şi panorama asupra mării sunt impresionante. Aveţi grijă la comercianţii ambulanţi care năvălesc să vă vândă apă magică'!
Multe plaje sunt perfecte pentru copii: Paradise este cea mai populară, urmată de Tigaki, Mastihari, Lambi etc. Dacă sunteţi mai pudici, este bine să ştiţi că Tigaki are un colţ al nudiştilor şi că aceştia pot să apară când te aştepţi mai puţin şi pe alte plaje, mai animate sau mai retrase. Dacă vreţi să plecaţi în croazieră către Bodrum, staţiune turcească aflată destul de aproape de Kos, este bine să ştiţi că aveţi nevoie de paşaport pentru a intra în Turcia! Mai bine porniţi din Kefalos către peştera lui Hipocrate şi veţi avea incluse, în afară de oprirea la caverna secretă, două opriri pentru înot.

Ruinele Asklepion, aflate în vecinătatea mării, sunt impresionante
Vara aceasta, agenţiile de turism sunt hotărâte să trimită toată familia în vacanţă, iar la Christian Tour (www.christiantour.ro) găsiţi oferta Plăteşti un loc şi merg două persoane', la Hotelul Kipriotis Maris Suites de cinci stele. Sejurul este de la 828 euro pentru două persoane şi sunt incluse transportul cu avionul, transferurile, 7 nopţi de cazare cu all inclusive şi asistenţă turistică. Copilul de până la doi ani are gratuitate, iar pentru primul copil de până la 12 ani se plătesc doar 140 euro (transportul plus taxele de aeroport). O altă ofertă avantajoasă găsiţi la agenţia Europa Travel (www.europatravel.ro), unde sejururile costă de la 281 euro/persoană pentru cazare întrun hotel cu apartamente spaţioase, dotate cu balcon şi chicinetă.

Carla Enea a vizitat 60 de ţări

Carla Enea a lucrat zece ani ca jurnalist, iar din 2007 şi-a început activitatea de consultant în turism. De-a lungul vremii, a oferit servicii de consultanţă media, marketing şi PR pentru cei mai mari turoperatori şi agenţii de turism din România. Pasionată de călătorii, Carla, care are la activ peste 60 de ţări văzute, ne propune, în fiecare duminică, o rubrică în care vor fi abordate subiecte care interesează în special familiile, povestindu- ne despre parcuri de distracţii, grădini zoologice, hoteluri, spa-uri şi programe de baby-sitting pentru… părinţii care nu au uitat să se distreze.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 18 februarie 2019
Comentarii