Dacă plănuiești o vacanță în care relaxarea la soare să fie principala ta grijă, Skiathoseste locul pe care nu-l poți rata în 2020! AeroVacanțe, singurul turoperator din România ce deține în portofoliul său vacanțe în Skiathos cu zbor charter din Timișoara (dar și din București sau Cluj-Napoca), a lansat deja ofertele Early Booking pentru 2020! Pachetele turistice pornesc de la 299 euro/persoană și includ: 7 nopți de cazare cu mese conform programului ales, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport taxe aeroport și asistență turistică.

În Skiathos găsești 69 de plaje, din care îți va fi destul de greu să-ți alegi preferata. Din topul celor mai bune fâșii de nisip pe care le găzduiește mica insulă grecească fac parte Koukounaries și Lalaria, două plaje total diferite una față de cealaltă.

Koukounaries, firicele de nisip precum aurul

Catalogată drept plaja cu cel mai fin și auriu nisip din Grecia, Koukounaries ocupă un loc binemeritat și în topul celor mai bune zone de coastă din Europa. Supranumită de localnici Chrysi Ammos, nume venit ca o descriere a firicelelor de nisip ce sclipesc în razele soarelui, aceasta este plaja de care îți va fi greu să te desparți la finalul vacanței tale în Skiathos.

Arcuită precum o potcoavă în jurul Rezervației Strofilia – formată dintr-un lac ca smaraldul și o pădure deasă de pini, plaja Koukounaries este luată cu asalt de turiști. Încă de la deschiderea sezonului estival și până târziu în toamnă aici acostează zeci de vase de croazieră ce aduc vizitatori din Skopelos, Evia ba chiar și din Paralia Katerini. Golful este idilic, cu intrare lină în marea cristalină facilitând astfel accesul cu copii.

Managerul Spitalului din Craiova a luat infecție nosocomială chiar în spitalul pe care îl conduce. Unde se tratează acum
Recomandări

Managerul Spitalului din Craiova a luat infecție nosocomială chiar în spitalul pe care îl conduce. Unde se tratează acum

Lalaria, stânci și ape azurii

Lalaria se află pe Coasta de Nord a insulei Skiathos și este accesibilă doar cu barca. Plaja este una dintre cele mai spectaculoase din Grecia prin prisma stâncilor ce o înconjoară și a apei de un turcoaz neverosimil.

Sălbatică și protejată de vânturi grație peretelui de calcar la umbra căruia se întinde, Lalaria este celebră pentru pietrele sale albe perfect șlefuite de mare de la care și-a primit și numele. Acesta este locul preferat de către pasionații de scuba diving datorită impresionantului arc din piatră ce se înalță din valurile spumoase ale Mării Egee.

În imediata apropiere a plajei vei găsi un complex de două Peșteri Albastre în care te poți scufunda. Skotini Spilia este caracterizată prin intrarea sa îngustă ceea ce face ca razele soarelui să pătrundă destul de greu aici, motiv pentru care și-a primit supranumele de Peștera Întunecată. Mult mai mare și mai spectaculoasă decât vecina sa, Galazia Spilia este o grotă în care poți pătrunde cu barca pentru a admira albastru intens al mării ce se reflectă pe stânci, formând un caleidoscop de culoare mai ales la amiază.

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Acordul secret pe care Kobe Bryant îl avea cu soția sa în cazul unui accident de elicopter
GSP.RO

Acordul secret pe care Kobe Bryant îl avea cu soția sa în cazul unui accident de elicopter

Horoscop 29 ianuarie 2020. Gemenii au parte de multă gălăgie în jurul lor
HOROSCOP

Horoscop 29 ianuarie 2020. Gemenii au parte de multă gălăgie în jurul lor