MENIU CAUTĂ

Caz medical șocant! Limba unei femei s-a modificat într-un mod incredibil de la tratamentul primit

Distribuie

Limba unei femei a devenit neagră și păroasă, de la antibiotice. Fenomenul bizar s-a întâmplat din cauza unui medicament pe care la luat după ce picioarele ei au fost zdrobite într-un accident auto.

Medicii de la Spitalul Universitar din Washington, St. Louis, SUA, acolo unde a fost transportată femeia (55 de ani) după accident, i-au administrat acesteia picături de meropenem IV, un alt antibiotic, și tablete de minociclină orală, pentru a lupta împotriva infecților apărute la rănile de la picioare, potrivit dailymail.co.uk.

De obicei, „limba păroasă neagră” este o stare inofensivă, adesea cauzată de igiena orală slabă, tutun sau apă de gura iritantă, dar în acest caz , medicii au descoperit că a fost provocată de minociclină.

Efectul secundar al medicamentului a fost publicat și în New England Journal of Medicine, care a oferit și două fotografii, cu limba femeii… după transformare, dar și după curățare:


La doar o săptămână de tratament, pacienta a văzut și simțit primele semne anormale, pentru că ea a raportat, de asemenea, greață și un gust ciudat în gură.

Medicii au oprit imediat acest tratament și au ținut-o sub observație pe femeie, sugerându-i să se spele cât mai de pe dinți. După o lună, limba a revenit la forma și starea sa inițială.

În asemenea cazuri, rare – ce-i drept, ar putea fi folosit și aparatul de spălat limba, o invenție brevetată de Universitatea Tehnica „Gh. Asachi”, din Iași, pe care a prezentat-o și la Salonul de Invenții de la Geneva.


Citește și: EXCLUSIV/ Mircea Rădulescu a trăit experința vieții la fotbal feminin. Vestiar cu fete goale


 

Citește mai multe despre ANTIBIOTICE pe Libertatea.

Comentarii