Celulele cresc, se înmulţesc necontrolat şi nu mor atunci cand ar trebui. Astfel se creează premisele pentru apariţia unor tipuri de cancer printre care şi cel limfatic.
Sângele conţine următoarele elemente: Celulele roşii, care transportă oxigenul şi care dau culoarea caracteristică sângelui. Celulele albe care sunt parte a sistemului natural de apărare al organismului, cunoscut sub numele de sistem imunitar, şi au rolul de a lupta împotriva infecţiilor.
Sistemul limfatic este similar sistemului sangvin. Sângele circulă prin vase de sânge (artere şi vene). Celulele albe din sânge, inclusiv limfocitele, circulaă şi printr-o reţea diferită de vase, care se numeşte sistem limfatic, care transportă, de asemenea, lichide şi nutrienţi în organism.
Există două tipuri de limfom: limfom non-Hodgkin şi limfom Hodgkin, afecţiuni ce se diferenţiează prin anumite particularităţi. Ambele tipuri sunt forme de cancer ale sistemului limfatic.
Limfomul non-Hodgkin este o formă de cancer al sistemului limfatic şi poate fi de două feluri: agresiv şi indolent. Există două tipuri de limfocite: celulele B şi T. Celulele B – ajută celulele sistemului imunitar prin producerea de anticorpi pentru a elimina infecţia. Celulele T sunt importante în reglarea sistemului imunitar şi în lupta împotriva infecţiilor. Principalele tipuri de limfom non-Hodgkin sunt clasificate în funcţie de limfocitele care sunt afectate: B-celule de limfom, care este cel mai frecvent, şi T-celule de limfom.
 
Boala Hodgkin, sau Limfomul Hodgkin, este un tip de cancer care se dezvoltă în ţesutul limfatic.
Un tip de celule albe din sânge este numit B-limfocite, sau B-celule. B-celulele sunt responsabile pentru crearea anticorpilor ce luptă împotriva infecţiei. Celulele canceroase în boala Hodgkin sunt numite celule Reed-Sternberg. Se crede că celulele Reed-Sternberg sunt un tip de celule canceroase B. Întrucât celulele încep divizarea şi multiplicarea, ele formează o tumoare. Acest tip de cancer interferează cu capacitatea organismului de a lupta împotriva infecţiilor.
 
Tratament limfom
“Limfomul Hodgkin a fost unul din primele tipuri de cancer care au raspuns la radioterapie şi ulterior la chimioterapie combinată. Mai mult de 85% dintre toţi pacienţii nou diagnosticaţi cu limfom poate fi vindecat cu chimioterapie şi / sau radioterapie” declară Dr. Gabriel Moise specialist radioterapie
ONCOFORT
 
Prevenţie
In perioada 15-30 septembrie 2012, puteti beneficia GRATUIT de analize medicale de laborator si o consultatie de specialitate, in clinicile Gral Medical din capit

Programari se pot face pe www.gralmedical.ro sau direct la urmatoarele numere de telefon: 021-317.83.95 sau 021-323.00.00(02)

 
 

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 2 iunie 2020. Racii atrag bunăvoință din partea celor din jur, Fecioarele au accesul limitat la anumite plăceri.
HOROSCOP
Horoscop 2 iunie 2020. Racii atrag bunăvoință din partea celor din jur, Fecioarele au accesul limitat la anumite plăceri.