Despre Qatar

În Qatar se pot găsi numeroase opțiuni de distracție. Este foarte popular pentru sporturile sale nautice, artă, cultură și o serie de atracții turistice. Aceasta este o țară care nu cunoaște granițe și continuă să ofere cele mai bune servicii vizitatorilor săi pe tot parcursul anului.

Cunoașterea istoriei și culturii oricărei țări este ceea ce înseamnă cu adevărat să călătorești. În plus, când vine vorba de o țară precum Qatar, arta și cultura ocupă un loc aparte.

Încă de la începuturile sale, țara a promovat arta și cultura ca nimeni alta și este deosebit de preocupată de conservarea istoriei bogate.

Locuri de vizitat în Qatar – Obiective turistice

Muzeele Msheireb – Doha

Unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat în Qatar și, cu siguranță, printre atracțiile turistice de top din Doha, Muzeele Msheireb sunt cele 4 minuni istorice care arată bogata istorie pescărească a Doha. 

Printre multe alte lucruri pe care le oferă, muzeele arată, de asemenea, cum Doha și-a început călătoria ca un mic sat de pescari și s-a ridicat la aceste înălțimi. Locul este perfect pentru cei care doresc să înțeleagă diferitele aspecte ale istoriei Qatarului încă de la rădăcini.

FOTOREPORTAJ Plecarea la război a rușilor, în imagini. Primii rezerviști au fost trimiși la antrenament înainte de plecarea pe front
Recomandări
FOTOREPORTAJ Plecarea la război a rușilor, în imagini. Primii rezerviști au fost trimiși la antrenament înainte de plecarea pe front

Bin Jelmood House, Mohammad Bin Jassim House, The Company House și Radwani House sunt cele patru case diferite care fac parte integrantă din muzeu. Acest muzeu este definit pe bună dreptate ca fiind un muzeu de ultimă generație, deoarece reprezintă istoria și viața oamenilor care au trăit în Qatar și care și-au impersonat rolurile pentru dezvoltarea și modernizarea Qatarului.

Muzeul Național al Qatarului 

Muzeul Național al Qatarului 

Un alt muzeu cu sediul chiar pe malul apei de pe Corniche din Doha este Muzeul Național al Qatarului. Construit cu o priveliște incredibilă asupra golfului, muzeul prezintă istoria Qatarului în trei părți – începuturile, viața actuală și istoria modernă.

Unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat în Doha, în apropierea aeroportului, cei care vin aici au ocazia să vadă zilele de început, viața în Qatar și istoria modernă a țării, ceea ce este suficient pentru a te face să te îndrăgostești de acest ținut. 

Jurnalist român din Cernăuți: ce ”naivitate a Occidentului” e timpul să dispară pentru ca discursul lui Putin de vineri să nu se transforme într-un război total
Recomandări
Jurnalist român din Cernăuți: ce ”naivitate a Occidentului” e timpul să dispară pentru ca discursul lui Putin de vineri să nu se transforme într-un război total

Ceea ce este interesant la acest muzeu este că prezintă covorul de perle din Baroda, alături de multe alte atracții din Qatar.

Există un total de 11 galerii, cafenele, restaurante și un parc care se adaugă la viitorul și facilitățile de la muzeu. Arhitectura este cea care a făcut din Muzeul Național din Qatar, o atracție și un punct de reper iconic. 

Proiectat de renumitul arhitect Jean Nouvel, muzeul reprezintă forma unui trandafir de deșert.

Mathaf – Qatar

Înrădăcinat în orașul educației din Doha și un muzeu arab care se ocupă de arta modernă, muzeul Mathaf de Artă Modernă din Qatar are peste 9.000 de piese de artă care au fost colectate de-a lungul unui interval de timp de 25 de ani. 

Acum, ceea ce este interesant la acest muzeu este faptul că oferă vizitatorilor un tur gratuit al muzeului și informează totul despre orice piesă, oferind în același timp un serviciu de transfer gratuit pentru vizitatorii săi. Prin urmare, acesta este un loc de vizitat pentru iubitorii de artă.

Fiecare colecție semnificativă de artă din muzeu a aparținut cândva șeicului Hassan bin Mohamed bin Ali Al Thani. 

Acesta a călătorit în jurul lumii pentru a aduna cel mai bine expuse opere de artă, reprezentând cultura bogată a Turciei, Iranului și a altor națiuni asiatice și nord-africane. Există picturi, lucrări pe hârtie, sculpturi, instalații și lucrări video care datează din secolul al XIX-lea.

De aproape doi ani, zeci de oameni locuiesc într-o sală de sport, în timp ce dincolo de geamuri se joacă meciuri. Primăria le promite că se rezolvă „Săptămâna asta”
Recomandări
De aproape doi ani, zeci de oameni locuiesc într-o sală de sport, în timp ce dincolo de geamuri se joacă meciuri. Primăria le promite că se rezolvă „Săptămâna asta”

Satul cultural Katara

Satul cultural Katara

Un loc care prezintă un adevărat punct culminant al culturii vibrante din Qatar, Satul Cultural Katara este o atracție istorică perfectă, care găzduiește un teatru, grădini, două moschei cu un design elegant, un număr mare de galerii de artă și multe altele. 

Se poate arunca o privire asupra istoriei uimitoare a Qatarului sau se poate merge la restaurantele din zonă pentru a savura o masă în timpul serii. 

Un loc care te poartă într-o călătorie prin trecutul Doha, Satul Cultural Katara înfățișează modul în care Doha s-a ridicat din rădăcini pentru a deveni orașul care este astăzi.

Casa Radwani – Qatar

Construită în anul 1920 și unul dintre cele mai vechi exemple din istoria Qatarului, Casa Radwani a fost deținută de Aki Akbar Radwani și familia sa, care au rămas în posesia casei timp de aproximativ 70 de ani. 

Astăzi, casa este considerată unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat din Qatar, iar vizitatorii care vin aici au ocazia să vadă artefacte uimitoare.

De fapt, după cum spune istoria, familia s-a mutat din casă în 1971, după care casa a fost ruinată. În 2007, a avut loc o investigație arheologică, după care, casa a fost restaurată și deschisă pentru public.

Oricine vine aici poate face un tur al bucătăriei, al curții, al camerei de zi și al altor zone ale casei pentru a experimenta adevărata strălucire istorică a Qatarului.

Film City – Qatar

O altă atracție turistică din Qatar care este încă un mister pentru mulți călători, Film City este foarte cunoscut pentru frumusețea sa senină și pentru decorul său uimitor din deșert. Orașul amintește de vechile sate beduine și este un exemplu excelent al modului în care trăiau sătenii din regiunea Golfului.

Cu toate acestea, originea Film City este încă necunoscută. Deși mulți cred că a fost construit ca platou de filmare pentru un film sau un serial de televiziune, nu se știe cum a luat naștere. 

Cu toate acestea, acest lucru adaugă un element de surpriză pentru vizitatorii care adoră să vină aici pentru a explora orașul. De fapt, Film City a apărut ca fiind una dintre cele mai bune atracții turistice din Qatar.

Muzeul de artă islamică

Unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat în Qatar, Muzeul de Artă Islamică este amplasat în inima orașului Doha și ocupă propria insulă privată. 

Designul muzeului este unul dintre principalele sale puncte de atracție, deoarece, din anumite unghiuri, pare să plutească pe apă. Proiectat de arhitectul de renume mondial I.M. Pei, MIA a fost acoperit cu calcar și găzduiește peste 15.000 de manuscrise și texte. 

Aceste manuscrise și texte au fost colectate din întreaga lume și reprezintă un punct de atracție major pentru vizitatori. De fapt, se pot găsi cele mai bune textile, ceramică, sticlărie etc., care au fost colectate din țări precum India, China, Spania, Irak, Turcia și așa mai departe.

Vizitatorii au ocazia să vadă Sfântul Coran din secolul al XVII-lea, care este extrem de greu de găsit oriunde în lume.

Fortul Al Zubarah – Qatar

O altă atracție turistică extrem de populară, renumită pentru semnificația sa istorică și pentru construcția arhitecturală veche. Originile exacte ale Fortului Al Zubarah sunt încă necunoscute și mulți cred că fortul a luat ființă în secolele XVII-XVIII. De fapt, Al Zubarah a fost recunoscut ca sit al Patrimoniului Mondial UNESCO.

Fortul a fost distrus în 1811 și a fost reconstruit în 1983 de către șeicul Abdullah bin Jassim Al Thani. Scopul reconstruirii fortului a fost de a păzi zona de coastă, în timp ce fortul a rămas un post militar până în 1986, după care, a fost din nou abandonat. 

Cu toate acestea, astăzi, Al Zubarah deține o importanță masivă în ceea ce privește reprezentarea arhitecturii tradiționale a țării. Cu structura sa de acoperișuri, ziduri curbate, un amestec atât de turnuri cu colțuri rotunde, cât și de turnuri cu colțuri pătrate, locul este un exemplu perfect al vechilor tehnici arhitecturale și atrage călători și exploratori istorici din întreaga lume.

Turnurile Barzan

Unul dintre cele mai bune situri istorice de vizitat în Qatar, Turnurile Barzan prezintă o priveliște unică pentru vizitatori. Turnurile au fost construite pentru prima dată la sfârșitul anilor 1800 și au fost apoi renovate din nou în timpul domniei șeicului Mohammed bin Jassim Al Thani. 

Conform legendei, turnurile au servit ca turnuri de pază în acea perioadă și au fost construite pentru a se asigura că nu vor exista invazii, în special din partea otomanilor. De fapt, Turnurile Barzan au fost folosite și pentru observații astronomice. Aici, astronomii studiau Luna pentru a stabili data Ramadanului.

Interesant este faptul că Turnurile Barzan sunt formate din două turnuri, o mică moschee și o sală de recepție pentru vizitatori. Călătorii pot intra efectiv în turn și urca scările pentru a ajunge în vârful acestuia. În ceea ce privește temperaturile, pereții groși ai turnurilor asigură o temperatură suficient de răcoroasă în interiorul turnurilor pentru vizitatori.

Falcon Souq

O atracție intrigantă din Qatar, Falcon Souq este cu siguranță cel mai bun loc pe care îl poți vizita pentru a descoperi o privire istorică a națiunii arabe. Ceea ce face ca această atracție să fie unul dintre cele mai bune locuri de vizitat în Qatar pentru a descoperi patrimoniul, este influența șoimăritului în cultura arabă. Șoimii au fost întotdeauna o parte esențială a țărilor din Golf, precum și a unor părți din Asia și Europa, de foarte mult timp.

Aici, în Falcon Souq, te poți întâlni îndeaproape cu aceste creaturi gigantice și magnifice. 

Există săli de expoziție în care aceste păsări pot fi văzute odihnindu-se pe verandă.

Orice ai alege să vizitezi în Qatar, experiența va fi una cu totul deosebită. Dacă vrei să bifezi toate obiectivele turistice, asigură-te că îți rezervi 3-4 zile pentru acest lucru. Altfel, Qatar te va impresiona cu siguranță, oriunde ai alege să mergi, iar peisajele sunt senzaționale.

Sursa foto: 123rf.com

 Unde poți vizita Disneyland în Europa și în alte țări din lume

Urmărește-ne pe Google News
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Dezvăluire șoc în divorțul momentului. Suma uriașă cerută ca pensie alimentară face înconjurul lumii. A ameninţat că poate distruge zeci de familii
GSP.RO
Dezvăluire șoc în divorțul momentului. Suma uriașă cerută ca pensie alimentară face înconjurul lumii. A ameninţat că poate distruge zeci de familii
ȘOC! Arma care poate distruge Rusia într-o singură zi. Este cea mai mare teamă a lui Putin în război
Playtech.ro
ȘOC! Arma care poate distruge Rusia într-o singură zi. Este cea mai mare teamă a lui Putin în război
Rugați-vă pentru mine... a fost mesajul lăsat de Gina Bradea, înainte de a intra în operație. Ce s-a aflat acum despre celebra bucătăreasă
Viva.ro
Rugați-vă pentru mine... a fost mesajul lăsat de Gina Bradea, înainte de a intra în operație. Ce s-a aflat acum despre celebra bucătăreasă
Ferrari-ul de 300.000 de euro al lui Tzancă Uraganu, făcut praf după ce a sfârşit într-un copac. Fratele său, Miraj, se afla pe locul din dreapta
Observatornews.ro
Ferrari-ul de 300.000 de euro al lui Tzancă Uraganu, făcut praf după ce a sfârşit într-un copac. Fratele său, Miraj, se afla pe locul din dreapta
A fost descoperit un craniu care ar putea aparține unui băiețel omorât acum 58 de ani. Mama sa venea adesea în zonă. FOTO
Știrileprotv.ro
A fost descoperit un craniu care ar putea aparține unui băiețel omorât acum 58 de ani. Mama sa venea adesea în zonă. FOTO
O femeie a decis să-și filmeze pe ascuns soțul. A fost șocată de ce a descoperit că făcea în dormitor
FANATIK.RO
O femeie a decis să-și filmeze pe ascuns soțul. A fost șocată de ce a descoperit că făcea în dormitor
Toţi au fost în stare de şoc. Ce au găsit nemţii pe un super iaht confiscat de la un oligarh rus, prieten cu Vladimir Putin
Orangesport.ro
Toţi au fost în stare de şoc. Ce au găsit nemţii pe un super iaht confiscat de la un oligarh rus, prieten cu Vladimir Putin
Horoscop 1 octombrie 2022. Leii vor avea ocazia să se elibereze de o povară grea și inutilă pe care o duc pe umeri de mai mult timp
HOROSCOP
Horoscop 1 octombrie 2022. Leii vor avea ocazia să se elibereze de o povară grea și inutilă pe care o duc pe umeri de mai mult timp
Sănătatea, încotro? Săptămânile Tranziției Alimentare Carrefour îți fac cunoștință cu numeroase produse sănătoase
PUBLICITATE
Sănătatea, încotro? Săptămânile Tranziției Alimentare Carrefour îți fac cunoștință cu numeroase produse sănătoase