Cuprins:
Așadar, dacă ți-ai propus să profiți de zilele libere care vor fi în această perioadă și să petreci o zi de neuitat alături de cei dragi la un picnic, îți oferim câteva sugestii de locuri de vis pentru o astfel de activitate, care este mereu o alegere inspirată pentru momente memorabile cu persoanele dragi ție.
Cum organizezi un picnic
Picnicul se numără printre cele mai relaxante activități pe care le poți face într-o zi liberă, la capătul unei săptămâni solicitante. În plus, nici nu implică o organizare şi o pregătire speciale pentru că, așa cum spuneam, scopul principal este acela de a te relaxa și de a te deconecta de la stresul cotidian în mijlocul naturii.
Tot ceea ce contează este să te bucuri de fiecare clipă petrecută alături de persoanele dragi ție, de soare, de aer curat și, de ce nu, de gustările savuroase pe care le-ai pregătit în coșul de picnic. Pentru reușita unei experiențe de acest gen ai nevoie de o companie bună, de un coş de picnic, de o pătură şi, bineînțeles, de vreme frumoasă.
Felul în care te pregătești pentru acest tip de petrecere câmpenească este extrem de important pentru reușita ei. Accesoriile necesare pentru această activitate te vor ajuta să transformi această ieșire la iarbă verde într-o experiență deosebită atât pentru tine, cât și pentru persoanele care te însoțesc. În același timp, confortul și aspectul pur decorativ reprezintă tot atâtea detalii de care este bine să ții cont atunci când organizezi un picnic. Iată ce opțiuni poti avea pentru un picnic reușit:
Locul de picnic
Un parc, o pădure de lângă „ori o poieniță cu o apă curgătoare în apropiere sunt doar câteva exemple de locuri unde poți organiza un picnic reușit alături de cei dragi. Înainte să faci o alegere, gândește-te la ce îți dorești de la această experiență. În cazul în care vrei să-ți scoți familia ori prietenii la o partidă de badminton, de fotbal sau de volei sunt recomandate zonele mai puțin aglomerate, scrie site-ul KitchenShop.ro.
Dacă îți dorești un picnic exclusiv pentru relaxare atunci va trebui să te orientezi către un loc liniștit în mijlocul naturii, fie la marginea unei păduri ori a unui parc. Dacă în grup sunt și copii, ideal ar fi un loc situat în apropiere de un loc de joacă.
Cum te organizezi
Necesarul de alimente și de ustensile (farfurii, tacâmuri, pahare etc.), precum și meniul pentru picnic vor fi stabilite în funcție de numărul de persoane care vor merge la picnic. În același timp, dacă această activitate va fi organizată în afara orașului va trebui discutat aspectele legate de opțiunile de transport. Odată ce au fost puse la punct toate aceste aspecte ce țin de logistică, nu îți mai rămâne decât să pregătești coșul de picnic, bunătățile din meniu și… pʼaci ți-e drumul!
„Necesarul” de picnic
Pentru ca picnicul să iasă așa cum ți-ai propus este recomandat să-ți pregătești o listă cu lucruri, obiecte pe care trebuie să le iei cu tine atunci când ieși la masă la iarbă verde. Astfel, pentru picnicuri la final de primăvară sau început de vară este bine să optezi pentru o pătură mai groasă în locul unei fețe de masă sau a unui cearșaf. Pământul nu este suficient de cald și trebuie să vă simțiți cu toții cât mai confortabil. Apoi, potrivit sursei citată, coșul de picnic trebuie să conțină, dincolo de alimente, mai multe farfurii, tacâmuri, pahare, preferabil de unică folosință, precum și șervețele umede și uscate.
De asemenea, o masă pliabilă îți va fi utilă pentru depozitarea alimentelor și pentru pregătirea gustărilor, iar pentru cei care nu vor să stea pe pătură trebuie să ai 2-3 scaune pliabile. În plus, din „portofoliu” nu trebuie să lipsească o geantă sau o ladă frigorifică în care să depozitezi alimente și băuturi și nici un termos pentru băuturile calde. Dacă vrei să faci și un grătar, atunci ai nevoie de accesorii specifice precum furcă, spatulă, clește etc. Nu uita să iei câțiva saci de gunoi pentru a lăsa curat spațiul de picnic. Dacă ți-ai propus și activități recreative, poți lua cărți de joc, Remi, o minge sau un set de badminton.
Cele mai potrivite locuri pentru un picnic
Astăzi, 1 iunie, este prima zi calendaristică de vară, vremea este din ce în ce mai plăcută, iar asta ne îndeamnă să petrecem cât mai mult timp posibil afară și să ne bucurăm de soare. Practic, a început sezonul picnicurilor, iar în cele ce urmează îți prezentăm câteva locații ideale pentru a organiza o masă câmpenească.
București
Deși, poate, la prima strigare, nu este o locație tocmai potrivită pentru un picnic, Bucureştiul oferă o mulțime de locuri pentru o astfel de activitate. Pentru ca misiunea de alegere a unui loc pe gustul tău și al familiei tale, poți consilta harta cu cele mai bune locuri pentru picnic din Capitală și din jurul acesteia. Pe listă incluse, între altele, Parcul Herăstrău, Parcul Kiseleff, Acoperişul Promenada, Rezervaţia Văcăreşti, Insula din Parcul Tineretului, Domeniul Mogoşoaia sau Ferma Animalelor din Pantelimon.
Pădurea Cernica
Situată la doar 15 km de centrul Capitalei, Pădurea Cernica este un loc ideal pentru o evadare de câteva ore alături de familia ta ori de prieteni. Aici vei găsi zone amenajate pentru grătare și pentru picnicuri, iar în apropierea lacului sunt câteva restaurante cu locuri de joacă pentru cei mici.
Lacul Mihăilești
Lacul de acumulare de la Mihăileşti, judeţul Giurgiu, este cunoscut iubitorilor de natură și a celor cărora le plac activitățile în aer liber. Dacă intenţionezi să faci şi un grătar trebuie să știi că aici există mai multe zone special amenajate.
Comana
Această destinație este foarte populară în rândul bucureștenilor dornici de o ieșire la un picnic în natură. Aflată la 38 km distanță de București, zona oferă o mulțime de locuri de grătar unde poți organiza o petrecere alături de familie sau de prieteni. Cele mai căutate sunt cele situate pe malul lacului Comana și în pădurile din jur, care oferă o priveliște minunată și un mediu liniștit, ideal pentru un picnic reușit. În aceste zone există facilități precum grătare, bănci și mese.
Pădurea Brăneşti
Aceasta este o zonă foarte populară pentru picnicuri în aer liber în apropiere de București, scrie site-ul Restograf.ro. Zona este recunoscută pentru frumusețea sa naturală și pentru faptul că oferă o oază de liniște și de relaxare departe de agitația din Capitală.
Cheile Dobrogei
Dacă ești atras de zona Dobrogei îți recomandăm rezervația naturală Cheile Dobrogei. Situată la 40 km de Constanța, aceasta este ideală pentru drumeții, camping, activități sportive și, bineînțeles, pentru un picnic de neuitat alături de persoanele dragi ție. Pentru că este vorba despre o rezervație naturală, grătarele sunt interzise, însă poți pregăti un coș cu cele mai delicioase gustări de care să te bucuri împreună cu ceilalți.
Moeciu
Pentru cei care vor să evadeze la munte, Moeciu este una dintre cele mai populare destinații turistice din România. Bucureștenii ajung aici foarte ușor, peisajul este superb, iar localnicii pun la dispoziție numeroase locuri unde poţi face grătar. De asemenea, dacă dorești să arai câtva calorii, poţi face o vizită la Castelul Bran şi la târgurile de meşteşugari din zonă.
Padina
Amatorii de picnic care doresc să se rupă complet de civilizaţie pot face un drum pe Platoul Padina din Munţii Bucegi. Această zonă este ideală pentru relaxare şi petrecerea timpului liber alături de familie şi de prieteni la un grătar, mai ales că, pe timpul verii, locul se transformă într-o oază de răcoare, scrie site-ul Blog.Travelminit.ro. Regiunea oferă şi o serie de atracţii turistice, pe care le poți accesa fie pe jos, fie cu bicicleta.
Lacul Sfânta Ana
Situat în apropiere de Băile Tușnad, Lacul Sfânta Ana este una dintre cele mai frumoase zone din România. Aflat în județul Harghita, unul dintre cele mai verzi județe din țară, la o altitudine de 946 de metri, lacul de origine vulcanică este poziționat într-un cadru natural inedit. De aceea, locul este perfect pentru o ieșire la iarbă verde și un picnic într-un decor absolut minunat.
Plaiul Foii
O altă destinație spectaculoasă unde poți face un picnic de neuitat, care se află și la mică distanță de alte atracții turistice, este Plaiul Foii. Situat la poalele Munților Piatra Craiului, foarte aproape de orașul Zărnești, Plaiul Foii este locul ideal din care poți să pornești pe mai multe trasee montane spre Piatra Craiului, numai bune de testat de către iubitorii de hiking. În plus, aici poți să admiri crestele munților în timp ce te relaxezi alături de cei dragi la picnic pe malul pârâului din apropiere.
Vezi şi trasee ușoare de făcut cu bicicleta pe lângă București!