MENIU CAUTĂ

Macedonia este o bucată minunată de pământ, simbol al tradiției vechi de secole!

Distribuie

Veți fi copleșit de ospitalitate, va veți odihni in pace, încântat de apropierea soarelui, de cântecul păsărilor, de șoapta vântului, veți descoperi Macedonia pe care nu ați cunoscut-o niciodata!

De ce ar trebui ca Macedonia să fie următoarea dvs. destinație?

Macedonia este țara sunetului. Ecoul secolelor trecute se întâlnește zilnic cu sunetele prezentului. Muzica în Macedonia reprezintă un mod de a trăi, ascunde înțelepciunea și rădăcinile tradiției și toate celelalte arte se reflectă în ea. Multe ritualuri și obiceiuri sunt țesute în sunetul muzicii și aproape fiecare sărbătoare încurajează cântatul.

Pe parcursul întregului an, în Macedonia au loc evenimente tradiționale, prin care macedonenii cu frumusețea sublimă și slavă, transmit folclorul din generație în generație și fac acest lucru cu pasiune pentru a înțelege esența și pentru a păstra bogăția țării.

Motivul pentru care veți iubi și mai mult orașul Ohrid în perioada verii este acela ca aici are loc cel mai mare eveniment muzical din Macedonia, numit ”Festivalul de vară de la Ohrid”. O frumusețe deosebită a conținutului programului Festivalului de vară de la Ohrid il reprezinta spațiul magic al locurilor care au fost selectate ca fiind scenă pentru manifestații – lobby-ul bisericii catedralei „Sf. Sofia „, Cetatea Samoil și Teatrul Antic. Din 1994, Festivalul de Vară de la Ohrid face parte din Uniunea Europeană a Festivalurilor.

Macedonienii sunt oameni calzi, ospitalieri, simpli, cu o inimă mare, oameni care se pot întâlni peste tot în Macedonia și care sunt sufletul acestei minunate bucăți de pământ. Această țară este, de asemenea, un loc boem. În fiecare an sunt organizate festivaluri dedicate vinului și berii. Kavadarci este un oraș care trăiește pentru vin – si dacă sunteți fan al acestui elixir, atunci Tikves de epocă este evenimentul pe care trebuie să-l vizitați.

Unul dintre evenimentele tradiționale cele mai vizitate este ”Nunta Galicnik”, care are loc în fiecare an, de Sărbătoarea Sf. Petru și Pavel, pe 12 iulie. Evenimentul respective este foarte bogat în originalitate, obiceiurile de nuntă și ritualurile unice sunt de neuitat: sunetul zurlelor (instrumente tradiționale de muzică), bătaia de tobe, ducerea mirilor la ape curgătoare, rasul mirelui, luarea miresei, frământarea pâinii, nuntă în biserica „Sf. Petru și Pavel” și celebrul costum Galicnik, costum făcut cu o mare precizie filigranată și acuratețe.

Vă veți îndrăgosti de Macedonia așa cum fiecare macedonean este îndrăgostit de țara sa minunată!

Pentru mai mulțe informații, consultați pagina următore www.macedonia-timeless.com

Comentarii