Piept umplut de curcan
Ingrediente: 1,2 kg piept de curcan, 200 g şuncă, 200 g ciuperci, o ceapă, două cepe verzi, o legătură pătrunjel, un ou, două linguri pesmet, sare, piper, 100 ml ulei, un pahar vin alb Mod de preparare: se taie pieptul transversal şi se bate uşor, ca să se uniformizeze. Ciupercile tăiate şi ceapa mărunţită se călesc în puţin ulei. Se pune amestecul într-un castron şi se adaugă sare, piper, ceapa verde tocată şi pătrunjelul. Se bate oul, se amestecă cu pesmetul şi se pune în castron. Peste piept se pun feliile de şuncă. Apoi, tot amestecul se aşază pe mijlocul pieptului şi se rulează. Se leagă cu sfoară alimentară şi se unge rulada cu puţin ulei, după care se freacă cu sare şi piper. Se pune într-o tavă, se adaugă restul de ulei şi vinul şi se coace în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, pentru o oră. Se serveşte cu salată verde.
Muşchi de porc cu rozmarin
Ingrediente: 1 kg muşchi de porc, doi căţei de usturoi zdrobiţi, două linguri rozmarin măcinat, o crenguţă de rozmarin, sare, piper, 250 ml vin alb sec Mod de preparare: se încinge cuptorul la 230 de grade. Se înţeapă muşchiul pe toate părţile cu o ţepuşă de frigărui, se unge cu sare, piper, usturoi şi rozmarin. Apoi, se pune într-o tavă cu o crenguţă de rozmarin deasupra şi se bagă la cuptor pentru 20 de minute, până se rumeneşte puţin şi face o crustă. După care se reduce temperatura la 190 de grade. Se adaugă vinul şi se coace o oră şi 40 de minute, ungând friptura, din când în când, cu sosul din tavă.
Muşchi de viţel împănat
Ingrediente: 1 kg muşchi de viţel, 100 g slănină proaspătă, un morcov, 2-3 căţei de usturoi, 1/2 lămâie, sare, piper Mod de preparare: se curăţă muşchiul de viţel, apoi se unge cu suc de lămâie. Se fac mici tăieturi cu vârful unui cuţit şi se împănează cu bucăţele de morcov şi de usturoi. Se presară puţină sare deasupra. Slănina se taie în felii mai lungi şi se aşază deasupra muşchiului, după care se bagă la cuptor într-o tavă, cu puţină apă şi ulei. După ce carnea s-a frăgezit, se scoate pe un platou şi se înlătură feliile de slănină. Rolul lor este doar pentru gust. Se taie muşchiul felii, se stropeşte cu sosul din tavă şi se serveşte cu salată de sezon.