MENIU CAUTĂ
25 Sep. 2008 11:23

Mănâncă iaurt ca să nu faci cancer de colon!

Distribuie

Consumul zilnic de iaurt poate reduce riscul apariţiei cancerului de colon, prin acţiunea bacteriilor lactice active existente în acest aliment. Aceasta este opinia profesorului Radu Voiosu, medic primar hepatologie şi gastro-enterologie şi vicepreşedinte al Societăţii Române de Gastroenterologie.

3763-92716-sanatatefoto1shutter.jpg„Iaurtul este un aliment cu multiple beneficii în păstrarea sănătăţii. Acestea derivă atât din conţinutul său nutriţional, complet şi bine echilibrat la nivelul nutrienţilor majori, cât şi din contribuţia bacteriilor lactice active – Lac­to­bacillus Bul­ga­ri­cus şi Strep­to­co­ccus Thermo­phi­lus”, a explicat pro­­fe­sorul Vo­iosu.

Aceste bacterii ameliorează digestia lac­tozei (inclusiv pen­tru persoanele cu deficit de lactază), stimulează răs­punsul imunitar nespecific şi reduce riscul apariţiei cancerului de colon, prin promovarea me­canismelor de degradare fermentative în dauna celor putrefactive.

Un rol foarte important al iaurtului în dietă e men­ţi­nerea unei flore intestinale echilibrate, potrivit specialistului.
Bacteriile din tulpina Bi­fi­do­bac­terium Animalis, pre­zente ca ferment de adaos, su­pli­men­tar culturii de fermentare de bază a iaurtului, sunt cunoscute în lumea ştiinţifică şi medicală pentru efectul lor de accelerare a tranzitului intestinal lent.

„În acest sens, există o serie de studii de laborator şi clinice care atestă efectul de ameliorare a tranzitului intestinal lent prin ingestia iaurtului ce conţine Bi­fi­do­bacterium Ani­malis (reducere cu circa 20 la sută a duratei tranzitului, şi chiar mai mult, la un consum crescut de produs) şi supra­vieţuirea în nu­măr mare a bacteriilor active la trecerea prin tubul digestiv, pentru ca acestea să poată acţiona eficient în zona segmentelor colonului”, a mai spus profesorul Voiosu.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 24 februarie 2019
Comentarii