MENIU CAUTĂ
05 Apr. 2017 23:30

Mâncare de linte verde cu doar 5,40 lei. Libertatea te ajută să găteşti ieftin şi bun/VIDEO

Distribuie

Nu stai prea bine cu banii, eşti înainte de salariu sau pur şi simplu vrei să faci economie dar să mănânci ceva bun şi hrănitor. Noi te ajutăm. Vei găsi în fiecare zi, de luni până vineri, câte o reţetă ieftină. Cu mai puţin de 10 lei poţi găti feluri de mâncare delicioase. Azi, mâncare de linte verde cu doar 5,40 lei.

Costuri aproximative ingrediente: linte verde – 3 lei, ceapă – 0,30 lei, usturoi – 0,20 lei, ulei – 1 leu, pastă de tomate – 0,20 lei, foi de dafin – 0,10 lei, pătrunjel – 0,50 lei, sare şi piper – 0,10 lei. Total: 5,40 lei

Mâncare de linte verde

Ingrediente: o cană de linte verde, o ceapă medie, 2 căţei de usturoi, 3 linguri ulei de măsline, 2 linguri pastă de tomate, 2 foi de dafin, o legătură de pătrunjel, sare, piper.

Preparare: se spală lintea şi se lasă la înmuiat 30 minute. Se aruncă apa, se strecoară lintea şi se fierbe până se înmoaie. Se toacă mărunt ceapa şi usturoiul şi se călesc în ulei. Se pune şi lintea şi se toarnă peste ea apă cât să o acopere. Se adaugă pasta de tomate, foile de dafin, sare şi piper după gust. Se fierbe, amestecând din când în când, până se moaie lintea şi scade apa (cca 15 minute). Se scot foile de dafin şi se presară deasupra pătrunjel tocat mărunt.

Citește și: Supă de linte la doar 9 lei. Libertatea te ajută să găteşti ieftin şi bun

Comentarii