- Ingrediente: o varză murată, 500 g fleică de porc, o ceapă, două linguri de pastă de roşii, două foi de dafin, o linguriţă cimbrişor, 1/2 linguriţă mărar uscat, piper, 50 ml ulei.
- Mod de preparare: se spală varza în mai multe ape pentru a se desăra, se stoarce, apoi se taie fideluţă şi se căleşte în ulei împreună cu ceapa tăiată mărunt. Când varza este bine pătrunsă, se adaugă foile de dafin, cimbrişorul, mărarul uscat, piperul, după gust, pasta de roşii şi se introduce în cuptor până se rumeneşte. Separat se pregăteşte carnea tăiată bucăţi potrivite, se condimentează cu sare, piper şi cimbru. Când este gata, se adaugă peste varză în cuptor.
Reţeta câştigătoare a fost trimisă de Elena Angheluţă din Vaslui
Costica2023 • 22.12.2023, 13:21
Serviți mâncarea de varză cu carne caldă, presărată cu ierburi proaspete tocate, cum ar fi pătrunjelul sau mărarul
Costica2023 • 22.12.2023, 13:20
Poate fi savurată ca atare sau alături de pâine proaspătă pentru a înmuia sosul delicios
Costica2023 • 22.12.2023, 13:20
Această mâncare de varză cu carne este o opțiune satisfăcătoare și sățioasă, perfectă pentru sezonul rece