Nu stai prea bine cu banii, eşti înainte de salariu sau pur şi simplu vrei să faci economie dar să mănânci ceva bun şi hrănitor. Noi te ajutăm. Vei găsi în fiecare zi, de luni până vineri, câte o reţetă ieftină. Cu mai puţin de 10 lei poţi găti feluri de mâncare delicioase. Astăzi, mâncare de vinete cu doar 7,70 lei.

 

Costuri aproximative ingrediente: vinete: 3 lei, ulei: 0,50 lei, piper: 0,50 lei, sare: 0,20 lei, roşii: 2,00 lei, ceapă: 1 lei, pătrunjel: 0,50 lei.Total: 7,70 lei

 

Mâncare de vinete

Ingrediente: 2-3 linguri ulei, 300 g pulpă de roşii, piper boabe şi măcinat, sare, 2 cepe roşii, 4-5 vinete medii, 2-3 fire pătrunjel

Preparare: se spală şi se curăţă vinetele, se taie felii potrivite şi se lasă aproximativ două ore, într-o sită, la scurs. Separat, se curăţă ceapa, se spală şi se toacă solzişori. Se căleşte în uleiul încins, până devine transparentă. Între timp, se scurg vinetele de sucul pe care şi l-au lăsat şi se pun şi ele să se călească împreună cu ceapa. Se condimentează cu sare şi piper boabe. Se adaugă puţină apă clocotită şi se lasă să fiarbă în continuare, la foc mediu, ca să nu se lipească. Spre sfârşit, după ce au scăzut legumele, se adaugă roşiile, se mai fierbe 20 de minute şi se bagă în cuptor să se rumenească. Se serveşte cu pătrunjel tocat.

Citește și:  Libertatea te ajută să găteşti ieftin şi bun. Vinete pane cu doar 5,70 lei

Urmărește-ne pe Google News