Cel mai bine e să prepari totul acasă
În afară de a te informa în legătură cu E-urile periculoase şi de a citi cu atenţie eticheta produselor pe care le cumperi, cel mai bine ar fi să-ţi prepari singur(ă) mâncarea, acasă, folosind boabe de soia şi alte vegetale – fasole, mazăre, năut, linte, nuci şi seminţe, fructe şi legume.
Unele produse nici măcar nu sunt de post!
Dacă citeşti cu atenţie eticheta, vei avea surpriza să constaţi că multe dintre produsele de post nu sunt, de fapt, de post! Unele sortimente de caşcaval din soia conţin cazeină (un compus al laptelui, cu rol coagulant), maioneza de post este făcută cu “praf de ouă” sau “derivate de ou” , frişca vegetală conţine “zer” , “praf de zer” sau cazeină, biscuiţii au albumină, iar pateul vegetal şi crenvurştii sunt coloraţi cu “roşu carmin” (extras dintr-o insectă).
Fructe şi legume cu pesticide
Chimicalele cu care sunt tratate fructele şi legumele provoacă, în timp, probleme grave de sănătate: de la toxicitate hepatică, blocaj renal, afecţiuni ale tiroidei şi infertilitate, până la cancer. Ţelina, de exemplu, absoarbe ca un burete pesticidele (o singură frunză poate conţine 13 substanţe toxice). Frunzele spanacului ascund în încreţituri 45 de tipuri de pesticide. Merele “ înmagazinează” peste 40 de agenţi chimici, iar coaja cartofilor conţine toate chimicalele cu care este stropită planta (un motiv să uiţi de cartofii copţi în coajă!). Agricultorii care nu fac producţie de masă şi nu au mulţi bani de dat pe pesticide tratează cel mai puţin recoltele cu chimicale . Dr. Mencinicopschi spune că e bine să cumpărăm fructe şi legume de la microferme, dar numai după ce ne-am asigurat că sunt autorizate.