MENIU CAUTĂ
24 Dec. 2016 13:00 , de Miruna Darcovici

Manichiură de Crăciun. Modele simple, de făcut acasă | FOTO & VIDEO

Distribuie

Vrei să impresionezi la masa de Crăciun cu cele mai creative unghii? Vezi mai jos câteva tutoriale video cu modele de manichiură de Crăciun absolut minunate. Cele mai multe sunt simplu de realizat, chiar la tine acasă.

Dacă vrei să mergi pe un look simplu şi uşor de realizat acasă, alege unghii în culorile Crăciunului. Mergi pe verde, roşu, alb şi auriu sau argintiu şi nu ai cum să dai greş. Dar nu-ți fie teamă nici de alte culori, care te vor scoaate din anonimat și vor pune în valoare o ținută elegantă. Fie că decorezi fiecare unghie cu o altă culoare de ojă festivă, fie că mergi pe un sistem mai elaborat de manichiură french colorată sau reverse French cu accente de Crăciun, unghiile tale vor fi admirate şi invidiate.

Iată câteva tutoriale video care te învaţă să-ţi faci manichiură de Crăciun, prin tehnici care mai de care mai simple sau inedite.

Manichiură de Crăciun, de făcut acasă

Manichiură de Crăciun cu buretele și model de fulgi de zăpadă


Manichiură de Crăciun, modele complexe

Manichiură de Crăciun, modele sclipitoare

Manichiură de Crăciun cu brăduți

Manichiură de Crăciun. Modelul ”de gheață” care se face cu buretele

Alte modele de manichiură de Crăciun

Cum să ai unghii îngrijite

Se spune că manichiura este cartea de vizită a oricărei femei. Oricât de îngrijite ar fi ţinuta, părul, machiajul, aspectul neglijent al unghiilor le eclipsează – ele vor atrage magnetic şi privirile vor da verdictul. Şi nici nu este mare lucru să le porţi de grijă. Așa că indiferent ce manichiură de Crăciun îți alegi, trebuie să ţii cont de câteva reguli ce asigură sănătatea şi frumuseţea unghiilor tale. Iată care sunt acestea:

  • Nu băga unghiile în dizolvant, pentru că le usucă şi le alterează.
  • Foloseşte numai dizolvant fără acetonă.
  • Îmbibă cu dizolvant o dischetă demachiantă sau un tamponaş de vată şi îndepărtează lacul de la marginea unghiei către centrul acesteia.
  • Menţine hidratată pielea din jurul unghiilor. Astfel împiedici dezvoltarea cuticulelor (pieliţele).
  • Taie unghiile o dată pe lună, pentru a le stimula creşterea. Nu folosi forfecuţa, ci cleştişorul de unghii.
  • Pileşte cu mişcări delicate, în unghi de 45 de grade, mişcând pila în jurul unghiei precum arcuşul unei viori. Pileşte prin mişcări prelungi, din lateral către centru şi înapoi.
  • Nu turna dizolvant în lacul de unghii. Dacă trebuie să îl diluezi, foloseşte un tratament pentru unghii de tip bază

Trucuri pentru unghii

Nuanţă naturală uniformă

Uneori, din cauza ojei sau a produselor chimice pe care le foloseşti în gospodărie, unghiile tale ajung să capete diverse pete. Pentru a le îndepărta, amestecă două linguri de suc de lămâie într-o cană de apă şi ţine degetele în lichidul preparat, timp de 15 minute. Aplică apoi o cremă puternic  hidratantă.

Combate exfolierea

O problemă frecventă este exfolierea unghiilor, dar chiar şi aceasta poate fi tratată simplu şi natural. Tamponează unghiile cu o felie de lămâie, timp de 14 zile, de două ori în fiecare zi. În acelaşi timp, alimentaţia are o strânsă legatură cu sănătatea unghiilor. Consumul produselor bogate în vitaminele A, B şi C, dar şi în acizi graşi Omega-3 sau zinc (morcovi, verdeţuri, peşte gras, nuci, seminţe etc.) te ajută să-ţi păstrezi unghiile într-o stare excelentă.

Fortifică textura

Dacă unghiile tale se rup repede, ţine-le în ulei de măsline timp de un sfert de oră. Mai poţi folosi zilnic o pastă obţinută din castravete pasat amestecat cu puţină zeamă de lămâie, pe care apoi o aplici pe unghii. O laşi 20 de minute, clăteşti bine, iar înainte de culcare dă-ţi cu cremă de gălbenele în care poţi să mai adaugi puţină miere.

Trusa completă

Pentru o îngrijire corespunzătoare a unghiilor ai nevoie de o trusă care să conţină măcar ustensilele simple, de bază: unghiera, forfecuţa şi pila.Pentru netezire este nevoie de o pilă fină, care nivelează suprafaţa unghiilor. Instrumentele necesită o dezinfectare periodică, în special forfecuţa de unghii. Nu în ultimul rând, trusa trebuie să mai includă lacurile de unghii, ojele, dizolvantul, dar şi discurile de bumbac.

Citește mai multe despre Crăciun, Manichiura și unghii pe Libertatea.

Comentarii