MENIU CAUTĂ
04 Iul. 2017 23:15

EXCLUSIV. Vreau să îmi măresc buzele definitiv. Care sunt cele mai sigure metode? Esteticianul Adina Alberts răspunde

Distribuie

Medicul estetician Adina Alberts răspunde cititorilor Libertatea la întrebările legate de frumusețea exterioară și cele mai bune metode pentru a o dobândi. Astăzi, despre mărirea definitivă a buzelor.

Rezultate Bacalaureat 2017. Ce note s-au luat în fiecare județ

Mărirea definitivă a buzelor este o decizie care trebuie luată cu responsabilitate, atât de către pacienta cât şi de către medic. Pentru că, buzele, odată mărite în acest mod, cu o excepţie, nu se mai pot micşora decât prin intervenţii chirurgicale care lasă cicatrice.

În funcţie de fizionomie, de diferitele dimensiuni că distanţă de la vermilion la baza nasului, sau de mărimea roşului buzei atât superioară cât şi inferioară, tehnică cea mai potrivită este aleasă. Uneori este nevoie de combinarea a două sau mai multe tehnici pentru a obţine rezultatul dorit.

Voi face o trecere în revista a metodelor de mărire definitivă a buzelor, cu avantajele şi dezavantajele fiecărei metode în parte.

Foarte des practicată este metodă de mărire a buzelor prin transferul de grăsime autologă, adică, se recoltează grăsime de le nivelul abdomenului de regulă, şi se injectează în buze după ce a fost preparată în prealabil. Injecţiile sunt fine şi multiple astfel încât, cât mai mult din grăsimea injectată să rămână definitiv. În orice caz, aproximativ 30-50% din grăsime se va resorbi după câteva luni, restul integrându-se şi volumizând buzele.

Uneori se resoarbe chiar mai mult de 50% funcţie de stilul de viaţă al pacientei şi de obiceiurile acesteia. De exemplu, la fumătoare, grăsimea rămasă este în cantitate mai mică pentru că nicotină din ţigareta determina îngustarea' până la închiderea' vaselor mici, şi în acest mod grăsimea transferată nu îşi mai găseşte vascularizatie şi se necrozează eliminându-se din organism.

O varianta a acestei tehnici este trasferul autolog dermograsos. Adică, în acelaşi timp cu grăsimea, se transplantează şi o mică porţiune de derm -( pielea are 3 straturi: epiderm (superficial), derm (mijlociu) şi hipoderm (profund)- recoltat de oriunde există o cicatrice postoperatorie. În acest mod vom obţine un volum suplimentar la nivelul buzelor.

Ambele tehnici descrise mai sus trebuiesc repetare pentru că să obţinem un rezultat cât mai bun. Prin aceste metode aducem volum buzelor. Nu putem să refacem conturul sau să modificăm forma buzelor. Tehnicile sunt chirurgicale, se fac cu anestezie generală, presupun câteva ore de spitalizare, iar rezultatele scontate se obţin după minim 3 intervenţii.

Mărirea definitivă prin injectarea de micropicaturi de silicon durează câteva luni pentru că se face câte o injectare pe luna timp de 6-8 luni. Mărirea buzelor se face treptat, se poate schimbă şi formă, se poate accentua şi conturul.

Mărirea buzelor prin introducerea unui implant siliconic are avantajul că se face rapid, mărirea este imediată, dar nu se poate schimbă formă buzelor. Dacă se doreşte, se poate renunţă în timp la implanturi, iar buzele revin exact la formă de dinainte de intervenţie.
Există şi câteva tehnici chirurgicale de mărire a buzelor:

  • Croirea' unor lambouri în interiorul buzelor, astfel încât se va expune o parte din buza internă la exterior şi buzele devine astfel mai late.
  • Excizia unor fâşii' de ţesut tegumentar de la nivelul marginilor externe ale buzelor. Inciziile sunt plasate exact la limita dintre roşul buzei şi culoarea normală a tegumentului, astfel că în final vindecarea se va face cu nişte cicatrice puţin vizibile.
  • Incizia unor fâşii' de tegument de la nivelul bazei nasului, micşorându-se astfel distanţă dintre buza superioară şi nas, expunându-se mai mult din buza superioară internă şi devenind astfel, vizibil, mai lată.

Citește și:

Medicul Adina Alberts va fi la dispoziția cititorilor Libertatea și va răspunde întrebărilor legate de frumusețea exterioară și cele mai bune metode pentru a o dobândi. Scrie-i pe adresa de mail mediculesteticianraspunde@ringier.ro

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Antonella sau drumul de la un corp de băiat la o femeie liberă
Comentarii