Mergi direct la conținut »
Medicover a cumpărat Spitalul privat Pelican din Oradea. Cât a costat pachetul majoritar

Medicover a cumpărat Spitalul privat Pelican din Oradea, plătind suma de 23 de milioane de euro pentru achiziția unui pachet de 80% din acţiunile spitalului. Înţelegerea necesită aprobare din partea Consiliului Concurenței.

În suma stabilită sunt incluse prețul de achiziție, plata datoriilor, transferul unor active și investiții în zona operațională, potrivit unui comunicat al Medicover.

„Pachetul minoritar de acțiuni rămas va fi în continuare proprietatea medicilor chirurgi care au fondat Spitalul Pelican, aceștia urmând să-și mențină pozițiile în structura administrativ-operațională”, se arată în comunicat.

Valoarea tranzacţiei este cea mai mare din domeniul serviciilor medicale, după achiziția Regina Maria de către Mid Europa Partners, în august 2015. Anul trecut, în octombrie, MedLife a cumpărat spitalul şi clinicile Polisano.

Spitalul Pelican a fost fondat în 1992 și este considerat cel mai mare furnizor privat de servicii de îngrijire medicală din nord-vestul României. Acesta deţine o unitate medicală cu 130 de paturi, cinci blocuri operatorii, un centru de diagnostic imagistic și alte activități auxiliare, informează Digi 24.

Pentru anul trecut, spitalul a raportat venituri totale de 15 milioane de euro. În prezent, este în curs construcția unei noi facilități cu o suprafață de 4.000 de metri pătrați.

FOTO – spitalpelican.ro


Citește și: Filmul bate lectura. 69% dintre români nu au citit nicio carte în ultimul an, arată Barometrul de Consum Cultural 2017


 

Close
Închide
  Close