Mergi direct la conținut »
Meningita meningococică: simptome, cauze, factori de risc și tratament

Meningita meningococică este un tip de infecție meningococică produsă de bacteria numită Neisseria meningitidis sau meningococ. Această bacterie infestează membranele de protecție care acoperă creierul și măduva spinării și conduc la inflamație.

Infecțiile meningococice sunt adesea grave și pot fi potențial letale. Includ infecții ale meningelui (stratul care protejează creierul și măduva spinării) și infecții ale sângelui (bacteremie sau septicemie).

Aceste bacterii se răspândesc prin contactul cu picături microscopice de salivă (de exemplu, prin tuse, sărut etc.). Tratamentul este medicamentos, dar este foarte important să se intervină medical de urgență. Vaccinul constituie cea mai bună modalitate de prevenție.

Meningita meningococică. Simptome

În cazul meningitei meningococice, simptomele cele mai uzuale pot fi:

Există adesea simptome adiționale precum:

Există adesea simptome adiționale precum:

Meningita meningococică. Cauze

  • Bacteria numită Neisseria meningitidis conduce la meningita meningococică. 1 din 10 persoane este purtător al acestei bacterii, fără a manifesta boala. Uneori, această bacterie invadează corpul și produce o afecțiune meningococică. Transmiterea se face pe cale aeriană prin picături de salivă (ca urmare a tusei sau strănutului), în urma contactului apropiat.

Meningita meningococică. Factori de risc

  • contactul cu o persoană infectată

La ce să te aștepți atunci când te prezinți la medic? 

Citește mai multe despre MENINGITA MENINGOGOCICĂ.

TIPURI DE MENINGITĂ: cum se manifestă fiecare, cauze și tratament

Close
Închide
  Close