Merele sunt, de departe, unele dintre cele mai consumate fructe din lume. Nu toţi ştiu însă care sunt proprietăţile curative ale acestora.
Cu un conţinut ridicat de nutrienţi, merele reglează metabolismul şi greutatea corporală, albesc dinţii şi pot satisface pofta de dulce, mai ales în perioada postului. În plus, consumate zilnic, previn bolile cardiovasculare prin scăderea colesterolului, alungă astmul bronşic şi protejează împotriva cancerului de colon. Merele pot fi consumate crude, coapte sau ca umplutură pentru prăjituri, torturi sau plăcinte. Noi vă recomandăm reţeta unui delicios desert cu miere.
Mere coapte cu miere
Ingrediente: patru mere cu codiţă, 200 g de miere, două linguri cu sirop de portocale, 100 g de nucă, 50 g de stafide, scorţişoară şi 30 g de unt.
Mod de preparare: Se îndepărtează din mere căsuţa de seminţe, apoi se taie în două transversal. Se păstrează un capac cu codiţă. Se amestecă mierea cu siropul de portocale, stafidele, nuca tăiată mărunt şi se umplu merele. Se aşază jumătăţile de mere una peste alta, ca să-şi reprimească forma iniţială, şi se unge suprafaţa cu umplutura rămasă. Se aşază pe fiecare măr capacul cu codiţă şi se împachetează unul câte unul în folie de aluminiu unsă cu unt. Se coc în cuptor la foc iute timp de 20 de minute. Se despachetează doar pe farfurie şi se decorează cu scorţişoară.