MENIU CAUTĂ
, de Miruna Darcovici

Metode de contracepție. Eficiență și reacții adverse

Distribuie

Vrei să te ferești de o sarcină nedorită, dar nu știi ce să alegi dintre multiplele metode de contracepție? Află mai multe detalii despre fiecare dintre ele.

Problema contracepției este una foarte importantă, mai ales în rândul cuplurilor tinere care nu sunt pregătite pentru a avea un copil. Potrivit cifrelor oficiale, aproape un milion de femei rămân însărcinate anual, dintre care aproape 700 de mii avortează, iar 35 de mii sunt minore. Asta în ciuda faptului că pe piața există numeroase metode de contracepție, accesibile oricui. Este important de știut că majoritatea femeilor pot rămâne însărcinate încă de la prima menstruație. De aceea, trebuie să fie bine informate și să analizeze cu atenție toate variantele de mai jos.

Metode de contracepție, de la pilula contraceptivă, la vasectomie

Pilula contraceptivă

IMG_4368Aceasta este o tabletă care conține atât estrogen, cât și progesteron, hormoni asemănători celor produși de organismul femeii, care blochează eliberarea lunară a ovulului și pătrunderea spermatozoizilor în uter. O folie de anticoncepționale are 21 sau 28 de pastile, câte una pentru fiecare zi, care ar trebui luate la aceeași oră. ”Această metodă este una dintre cele mai eficiente, având o rată de eșec de 1%, dacă sunt utilizate corect. Unele studii relevă faptul că pilulele contraceptive protejează împotriva cancerului de ovare sau de uter, tumorilor necanceroase de sân și chisturilor ovariene. Atenție însă, nu elimină riscul contractării bolilor cu transmitere sexuală”, ne-a explicat Dr. Chadi Muheidli (foto), medic specialist obstetrică-ginecologie.

Citește mai mult în DICȚIONARUL MEDICAL.

Comentarii