“Cea mai fericită fată din lume” – debutul în lungmetraj al lui Radu Jude – este o “felie de viaţă” dată la-ntors: o adolescentă din provincie, Delia (Andreea Boşneag, incredibil de naturală la primul ei rol!), vine la Bucureşti să filmeze un spot pentru o marcă de sucuri. (Fata tocmai a câştigat o maşină trimiţând etichete de pe sticlele respectivului suc.) O însoţesc tata & mama – un balast băgăreţ ca două valize grele pe capota maşinii, care-ţi cad în cap la fiecare frână. Odată ajunşi în Capitală, cei trei sunt luaţi în primire de echipa semi-profesionistă care face reclama: un regizor stresat (Şerban Pavlu), un operator stresat (Andi Vasluianu) şi tot restul stresaţilor – care include şi băgătorii de seamă din partea firmei. Toată lumea se bagă în ceva: în seamă, în vorbă, în “combinaţii” (părinţii Deliei ar vrea să le cedeze lor maşina câştigată, că doar au făcut sacrificii)… Iar la sfârşit, când soarele se bagă – şi el – să se culce, regizorul îşi bagă picioarele: după ce a filmat enşpe variante pentru un spot de cca 15 secunde (tot filmul este making-oful acelui spot), ultima priză e şi cea mai proastă. Viaţa de mercenar nu e complexă, n-are multe “aspecte” şi nici satisfacţii profesionale. Jude, care şi-a făcut mâna regizând câteva scurtmetraje foarte bune (“Lampa cu căciulă”, “Alexandra”), a colaborat aici cu scenarista Augustina Stanciu (totodată scenografă şi autoare a costumelor). Lucrurile cele mai bune din film sunt dialogurile şi interpretările: “felia de viaţă” e bine “unsă”, sună credibil, iar personajele nu dau senzaţia de-a fi fost puse cu furca în cadru: sunt “de-acolo”. Problema filmului e că, dincolo de aceste mici tuşe de cine-realitate şi de playback-ul tematic la şlagărul “Banii n-aduc fericirea”, nu bate prea departe.

«Coco Chanel»

Filmul prezintă viaţa şi cariera celebrei creatoare de modă Coco Chanel (Audrey Tautou, foto). 4067-163903-3.jpgAceasta a avut o viaţă foarte grea. După moartea părinţilor săi, ea a crescut într-un orfelinat. Pentru a face rost de bani, Chanel a cântat prin cluburi, unde l-a cunoscut pe Balsan (Sagamore Stévenin), un bărbat foarte bogat. El e cel care a încurajat-o să-şi pună în valoare simţul artistic, ajutând-o să confecţioneze hainele care au schimbat moda feminină pentru totdeauna.

DE ASTĂZI LA: Bucureşti (Studio, Hoolywood Multiplex, Ligh Cinema, Movieplex-Plaza România), Cluj (Cinema City) şi Timişoara (Cinema City)

4067-163902-2.jpg«Curtezana»

Paris, 1920. Chéri (Rupert Friend) este un tânăr de 19 ani, fiul unei foste curtezane, Madame Peloux (Kathy Bates). Încercând să schimbe viaţa fiului ei, care nu pare interesat de nimeni şi de nimic, aceasta îi face cunoştinţă cu prietena ei mai tânără, curtezana Léa de Lonval (Michelle Pfeiffer, foto), pentru a-l iniţia în arta dragostei. Treptat, cei doi ajung să se îndrăgostească, idila lor rămânând secretă timp de şase ani. Atunci când mama sa îi aranjează căsătoria cu o tânără, Chéri este pus în situaţia de a renunţa la femeia de care este îndrăgostit.

Ad placeholder
Ministerul Educației a prelungit mandatele unor directori de institute de cercetare, ei depășind și cu 20 de ani vârsta de pensionare!
Recomandări
Ministerul Educației a prelungit mandatele unor directori de institute de cercetare, ei depășind și cu 20 de ani vârsta de pensionare!
 

DE ASTĂZI LA: Bucureşti (CinemaPro, Hollywood Multiplex, Movieplex-Plaza România), Cluj (Odeon, Cinema City), Timişoara (Cinema City) şi Iaşi (Cinema City)

«Inamicii publici»

4067-163901-1.jpgSUA, 1930. Jefuitorul de bănci John Dillinger (Johnny Depp) era considerat de către poliţie şi guvern drept inamicul public numărul unu. Pentru prinderea lui este organizată o adevărată vânătoare de oameni sub conducerea agentului FBI Melvin Purvis (Christian Bale). După o urmărire încrâncenată, eforturile omului legii sunt încununate de succes şi Dillinger e capturat. Numai că, odată ajuns în închisoare, banditul evadează… În alte roluri evoluează Marion Cotillard, James Russo şi David Wenham.

DE ASTĂZI LA: Bucureşti (Hoolywood Multiplex, Movieplex-Plaza România, Ligh Cinema, Starplex, Cityplex), Timişoara (Cinema City), Cluj (Cinema City, Odeon), Bacău (Cinema City) şi Iaşi (Cinema City)

Ce s-a întâmplat cu asistenta care a apărut în lenjerie intimă în fața pacienților, iar șefii au sancționat-o. Norocul i-a surâs
PARTENERI - GSP.RO
Ce s-a întâmplat cu asistenta care a apărut în lenjerie intimă în fața pacienților, iar șefii au sancționat-o. Norocul i-a surâs
Cine a ucis-o, de fapt, pe Prințesa Diana. Secretul care zguduie Casa Regală a ieșit la iveală
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Cine a ucis-o, de fapt, pe Prințesa Diana. Secretul care zguduie Casa Regală a ieșit la iveală
Horoscop 10 iulie 2020. Leii pot fi tentați să încalce anumite drepturi ale altora
HOROSCOP
Horoscop 10 iulie 2020. Leii pot fi tentați să încalce anumite drepturi ale altora
RECOMANDĂRI