LUNI
Mic dejun: o cafea/un ceai (îndulcit cu o linguriţă de miere), 150 g brânză de vaci degresată, două roşii.
Prânz: un bol cu supă de legume, 2 cartofi fierţi asezonaţi cu verdeaţă (mărar, pătrunjel).
Gustare: un măr.
Cină: salată orientală (cartofi, ceapă, măsline, gogoşari).
MARŢI
Mic dejun: o cafea/un ceai (îndulcit cu o linguriţă de miere), 150 g caş, un ardei gras, un ou fiert.
Prânz: 2 ardei graşi şi 2 cartofi mari fierţi asezonaţi cu verdeaţă (mărar, pătrunjel).
Gustare: o portocală.
Cină: salată orientală (cartofi, ceapă, măsline, gogoşari).
MIERCURI
Mic dejun: o cafea/un ceai (îndulcit cu o linguriţă de miere), 150 g mozzarella, două roşii.
Prânz: un bol cu supă de legume, 2 cartofi fierţi cu roşii şi busuioc.
Gustare: un grepfrut.
Cină: 2 cartofi copţi cu iaurt degresat.
JOI
Mic dejun: o cafea/un ceai (îndulcit cu o linguriţă de miere), 150 g brânză de vaci degresată, două roşii.
Prânz: un bol cu supă de legume, 2 cartofi fierţi cu roşii şi busuioc.
Gustare: un măr.
Cină: 2 cartofi copţi cu iaurt degresat.
VINERI
Mic dejun: o cafea/un ceai (îndulcit cu o linguriţă de miere),
150 g caş, un ardei gras, un ou fiert.
Prânz: 2 cartofi copţi care se ung cu puţin ulei de măsline şi se condimentează, un bol salată verde.
Gustare: o portocală.
Cină: salată de legume cu pui şi ciuperci.
SÂMBĂTĂ
Mic dejun: o cafea/un ceai (îndulcit cu o linguriţă de miere), 150 g mozzarella, două roşii.
Prânz: 2 cartofi copţi care se ung cu puţin ulei de măsline şi se condimentează, un bol salată verde.
Gustare: un grepfrut.
Cină: salată de legume cu pui şi ciuperci.
DUMINICĂ
Mic dejun: o cafea/un ceai (îndulcit cu o linguriţă de miere), 150 g brânză de vaci degresată, două roşii.
Prânz: un bol cu supă de legume, 2 cartofi fierţi asezonaţi cu verdeaţă (mărar, pătrunjel).
Gustare: un măr.
Cină: salată orientală (cartofi, ceapă, măsline, gogoşari).
CE TREBUIE SĂ ŞTII DESPRE CARTOFI
► reuşesc să elimine din organism apa în exces
► sunt foarte săţioşi, aşa că nu îţi va fi foame între mese
► cartofii copţi sunt o sursă importantă de fibre şi te pot feri de bolile de inimă
► consumul unui cartof copt asigură 21% de vitamina B6 din doza zilnică necesară
► mai conţine vitamina C, dar şi potasiu şi magneziu
► datorită glutenului, protejează organismul împotriva anumitor forme de cancer
Atenţie! Dacă ai probleme de sănătate şi simţi că organismul tău nu e la parametri optimi, urmează dieta numai cu acordul medicului de familie.
MICI DETALII CARE FAC DIFERENŢA:
► mergi în fiecare zi câte 15 minute, în pas repejor;
► nu îndulci cafeaua cu zahăr;
► bea 2 litri de apă pe zi;
► cina se ia cu 3 – 4 ore înainte de culcare.
Material preluat din revista Libertatea pentru Femei