Mergi direct la conținut »
O băutură simandicoasă și delicioasă: CVAS
Lifestyle Libertatea > Lifestyle > O băutură simandicoasă și delicioasă: CVAS

O băutură simandicoasă și delicioasă: CVAS

Vrei să-ți impresionezi musafirii sau să îi faci o surpriză persoanei iubite? Prepară o băutură răcoritoare deosebită, cu un nume complicat, delicioasă și care nu necesită multe ingredient, doar ceva mai mult timp deoarece se lasă la fermentat.

INGREDIENTE

  • 15 l apă,
  • 800 g zahăr,
  • 2 lămâi,
  • 200 g stafide,
  • 25 g drojdie,
  • 1/2 linguriţa de bicarbonat.

CUM SE PREPARĂ

Se pun într-o oală, sau în alt vas mare, zahărul, lămâile tăiate bucăţi şi stafidele. Se opăresc cu apă clocotită. Se acoperă vasul cu un şervet. Când s-a răcorit apa cât suferă degetul, se pune drojdia înmuiată cu puţină apă şi jumătate linguriţă de bicarbonat. Se lasă să fermenteze 12 ore, apoi se strecoară şi se toarnă în sticle, după ce s-a pus în fiecare 2–3 stafide. Se închid sticlele cu dop fiert, se leagă fiecare bine cu sfoară, ca să nu sară dopul şi se mai ţin 2 ore la cald, apoi se pun la rece. După 2–3 zile cvasul este bun de băut.

Află mai multe despre postul Paștelui și rețete de post din cartea Rețete de post economice si usor de preparat, scrise de Sanda Marin. Află peste 200 de retete de post, culese din toate regiunile României și invataturi ale sfintilor, pentru perioada postului. Cumpără cartea de la chioșcurile de ziare.

Retete pentru postul Pastelui

Retete pentru postul Pastelui, culese de Sanda Marin

 

Close
Închide
  Close