MENIU CAUTĂ

O nouă modă pe micile ecrane:Serialele coreene invadează televizoarele?

Distribuie

În data de 29 noiembrie 2011, la Hotel Athenee Palace – Hilton, a avut loc un eveniment important pentru mass-media românească. Este vorba despre întâlnirea dintre Korea Internet & Security Agency, din Seul, Korea și organizații similare din România. Evenimentul s-a desfășurat într-un spațiu generos, pus la dispoziţie de Hotel Athenee palace. De-a lungul întregii zile, participanţii, atât koreeni, cât şi români, s-au bucurat de speachul de deschidere, din partea Korea Communication Commision (KCC), care este reprezentantul Ministerului Informaţiilor şi Comunicării şi al Comisiei Televiziunilor din Korea, care s-au unificat în cadrul unei singure organizaţii, aceasta fiind responsabilă pentru ambele instituţii. Scopul ei este dezvoltarea tehnologiei şi a serviciilor, urmând ca rezultatele să se regăsească în sectorul comunicaţiilor şi al televiziunilor.
Trusturile de presă participante la această întâlnire au fost KBS Media, MBC şi SBS ContentHub. Korea Communication Comision este direct subordonată preşedinţiei, managementul televiziunilor şi al comunicaţiilor având autoritate deplină. În subordinea KCC se află Korea Internet Security Agency (KISA), care este o organizaţie guvernamentală specializată în securitatea informaţiilor naţionale, în dezvoltarea internetului la nivel naţional şi internaţional, care cooperează în aria ICT şi a televiziunilor. Gazda acestui eveniment, din partea coreană, este Korea Communication Commision, iar organizatorul este Korea Internet & Security Agency (KISA), care au arătat un real interes în cooperarea cu mass-media din țara noastră. Contactele realizate cu Televiziunea Română și cu Pro TV au fost fructuoase, mai ales că Televiziune Națională are deja colaborări de mult timp cu partea coreeană, difuzând seriale istorice care au captat publicul telespectator prin subiectele abordate.
Dacă TVR 1 a fost deschizator de drumuri, cu seria de succes „Legendele palatului” (care a cuprins seriale ca „Giuvaierul coroanei”, „Jumong”, „Doctorul Hur Jun”, „Furtună la palat” şi altele, Naţional TV a preluat reţeta, difuzând până acum tot drame inspirate din trecutul tumultuos al Coreei. În schimb, Euforia TV a început cu un serial cu tematică actuală, având în prezent două producţii diferite în fiecare zi.
Fie că e vorba de drame istorice ca „Bărbatul prinţesei”, „Sungkyunkwan Scandal” (KBS), „Luptătorul Baek Dongsu”, „Copacul cu rădăcini adânci” (SBS), „Gye Baek” (MBS) sau seriale de actualitate ca „Îndrăzneşte să visezi”, „Marry petrece toată noapte” (KBS), „Bad guy”, „Athena – zeiţa războiului”, „Parfum de femeie”, „Protejează-l pe şef”, „Vânătorul oraşului”, (SBS), „Flăcările dorinţei”, „Nu te pot pierde” (MBS), filmele tratează profund, dar cu delicateţe, relaţiile interumane, aducând în prim-plan poveşti tulburătoare despre iubire, prietenie, trădare, dorinţa şi efortul de a înfrunta şi a trece cu bine peste greutăţile vieţii, de a înlătura răul din societate şi de a aduce bucurie in inimile semenilor. Trustul PRO a fost interesat in egală măsură de filmele coreene, dar în mod special de cele moderne, amintite mai sus. De asemenea, MBS a prezentat la eveniment „Lacrimile planetei noastre”, un film documentar în patru episoade, care prezintă viaţa oamenilor în mijlocul naturii sălbatice din regiunea arctică, din Africa, din zona fluviului Amazon şi din Antarctica. Tot cu un documentar, „Fluviul Amur”, a venit şi postul KBS. Pe parcursul a patru episoade, a câte 60 de minute, sunt prezentate frumuseţea sălbatică din nord-estul extrem al Asiei, dar şi lupta omului pentru a supravieţui în condiţii extreme.
Așa că, în curând, telespectatorii vor putea viziona și producții sud-coreene cu subiecte incitante, pline de acțiune, cu actori de excepție, realizate ecxepțional, și cu cadre specifice zonei asiatice, atât de puțin cunoscute publicului larg. Rămâne de văzut dacă din bogata şi diversificata ofertă prezentată de producătorii coreeni, canalele TV româneşti vor reuşi să aleagă astfel încât să ne facă prizonieri în fotoliile din faţa televizoarelor. (Carmen Pitişor)
Bărbatul prinţesei

Sungkyunkwan Scandal

Luptătorul Baek Dongsu

Gye Baek

Bad guy

Athena – Zeiţa Războiului

Parfum de femeie

Protejează-l pe şef

Vânătorul oraşului

Flăcările dorinţei

Comentarii