MENIU CAUTĂ

„Orașul Luminii” vă invită să simțiți magia eternă!

Distribuie

Ohrid este "Orașul Etern" din partea sud-vestică a Macedoniei, care, prin pulsația sa primordial leagă pentru totdeauna vremurile vechi cu cele noi.

Orașul Ohrid reprezinta istoria culturală a Macedoniei în miniatură, cel mai important centru educațional și sursă de alfabetizare a popoarelor slave. Este numit și leagănul culturii pentru că aici se afla cea mai veche Universitate din Europa (din sec. al IX-lea), datorită activității Sfinților Clement și Naum. Datorită numărului mare de biserici și mănăstiri, orașul este cunoscut drept Ierusalimul Balcanic și European cu 365 de biserici și mănăstiri la număr, o parte dintre ele cu o priveliște fermecătoare. Una dintre ele fiind Biserica Sf. Ioan – Kaneo, ctitorită pe malul lacului Ohrid unde mirosul de perle va rămâne în permanență în amintirile tuturor iubitorilor de pace spirituală și de frumusețe a naturii neatinsă.

Ohrid oferă numeroase posibilități de a vă bucura chiar și de cele mai fine gusturi. Numărul enorm de evenimente pe tot parcursul anului nu poate rămâne neobservat. Vara tradițională de la Ohrid, este una dintre cele mai vizitate, unde cele mai cunoscute nume mondiale au experimentat o parte din promovarea lor.

Ohrid este o reală surpriză pentru turiștii care se așteaptă să viziteze un oraș istoric liniștit. Puteți vedea diferitele fețe ale orașului Ohrid, mai ales în timpul nopții – de la mistic și pașnic până la vibrator și modern. Aceasta este o mare oportunitate de a vedea cea mai faimoasă parte a orașului Ohrid, ascunsă discret sub umbra nopții, între străzile mici retrase, între bisericile și cele mai frumoase locuri cu vederea spre faimosul lac din orașul Ohrid.

Pub-urile, barurile și cluburile fac parte din tradiție și oferă întotdeauna o petrecere plăcută și o atmosferă pozitivă, dar și nopți interesante și memorabile.

LACUL OHRID – BAZA INEPUIZABILĂ A RARITĂȚILOR

Lacul Ohrid a fost declarat Patrimoniu Mondial și este protejat de UNESCO. Este unul dintre cele mai adânci și mai vechi lacuri din Europa, cu peste 200 de specii endemice. Adevărul despre vechimea lacului Ohrid, care la răsăritul soarelui pare să se fi născut în zori, se află în urmele vieții antice de pe fundul apelor sale.

Se presupune că are între 4 și 10 milioane de ani vechime. Lacul dulce care oferă plăcere dublă pentru iubitorii de sporturi de apă și adrenalină. O experiență de neegalat – sunt scufundările în siturile arheologice subacvatice ale lacului, care sunt unice în Balcani printre formele endemice atrăgătoare ale vieții subacvatice, cum ar fi buretele rotund Ohrid.

Evadează din realitate și fii martor la visul tău în „Orașul Etern” – Ohrid.

Pentru mai multe informații, consultați pagina următoare www.macedonia-timeless.com

 

 

Comentarii