MENIU CAUTĂ
, de Miruna Darcovici

Scapă de otită cu usturoi. Remedii naturiste pentru durerile de urechi

Distribuie

Otita, după cum este denumită popular infecția urechii, este foarte des întâlnite mai ales în copilărie, dar și ca adult îți poate face mari proleme. O simplă răceală poate aduce după ea și această problemă, pentru că nasul, gâtul și urechile comunică între ele. Afecțiunea poate fi însoțită de secreții purulente și febră.

Dacă însă te pricopsești cu o formă uşoară a acestei boli, nu e musai să dai fuga la medic, ci poți încerca un tratament naturist. Unele dintre ele s-ar putea să nu atragă din cauza… mirosurilor, dar efectele legumelor și al ceaiurilor sunt benefice.

Dicționar medical: totul despre OTITĂ

Usturoi pentru otită

Un căţel de usturoi curăţat se introduce în ureche şi se ţine până la apariţia unei uşoare senzaţii de usturime (de arsură), după care usturoiul se scoatae și se aruncă.

Muşeţel pentru otită

Infuzia de ceai de muşeţel sau de urzică este bună pentru a calma durerile de urechi. Se fac spălături calde sau băi de aburi la ureche timp de zece minute, seara. Otita mai poate fi tratată cu un amestec obţinut din trei linguri cu ulei de muşeţel şi trei linguri cu ulei de cimbru. Picăturile se pun în conductul auditiv de trei ori pe zi.

Citește mai mult pe Libertatea pentru femei.

Citește mai multe despre otita pe Libertatea.

Comentarii